Şehit Anneleriyle Çocuğu Dağa Kaçırılan Anneler Aynı Masada

Şehit Anneleriyle Çocuğu Dağa Kaçırılan Anneler Aynı Masada

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam, 21 kadın milletvekili ve 22 kadın gazeteci, çocuğu zorla dağa kaçırılan anneler ile eşi ya da çocuğu çatışmada şehit olan kadınlarla Sur'da bir araya geldi- AK Parti Genel Merk

ANKARA (AA) - İLKAY GÜDER - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, 21 kadın milletvekili ile 22 kadın gazeteci, ziyaret ettikleri Sur'da, çocuğu zorla dağa kaçırılan anneler ile eşi ya da çocuğu şehit olan kadınlarla bir araya geldi.

AA muhabirine açıklama yapan Çam, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla iki hafta önce 21 kadın milletvekili ve 22 kadın gazeteciyle Diyarbakır'da bulunduklarını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun da kendilerine bu ziyarette eşlik ettiğini belirtti.

Çam, Sur'da, aynı masa etrafında, çocukları zorla dağa kaçırılan anneler ve şehit aileleriyle bir araya geldiklerini anlattı.

Amaçlarının dünya kadınlarına Diyarbakır'ın Sur ilçesinden seslenmek olduğunu vurgulayan Çam, "Kadın gözüyle Sur'u görmek için gittik. Oranın tabiriyle 'Dilden değil dıldan konuşmaya geldik' dedik. Gönülden konuşmaya, gönüllere dokunmaya gittik." dedi.

Çam, Sare Davutoğlu ve diğer kadınlarla Sur'da yaşanan terör nedeniyle mağdur olan aileleri de ziyaret ettiklerini ve onların dertlerini dinlediklerini aktardı.

Devletin bütün imkanlarıyla Sur'da bulunduğuna işaret eden Çam, "Biz de Sur'daki kadınlarımıza dokunmak istiyoruz. Özellikle çocuklar, gençler ve kadınlar konusunda yapılabilecek her türlü çalışmada var olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu noktada da tüm kadın vekillerimiz bize destek olacaklarını söylediler." diye konuştu.

- "Çocuklarıyla ilgili ayrıntıları paylaşmak istiyorlar"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, "Kardeş İller Projesi"yle doğudaki illerle batıdaki illeri kardeş yaptıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Böylece sürekli gidip gelmelerini, birbirleriyle hemhal olmalarını, dertlerine derman olmalarını sağlayacağız çünkü siz ne kadar maddi anlamda yardım da yapsanız, ihtiyaçlarını giderseniz de size anlatmak istiyorlar, dertlerini paylaşmak istiyorlar, çocuklarıyla ilgili ayrıntıları paylaşmak istiyorlar. Bu konularda da çalışmalarımız devam edecek. Maddi anlamda onların ihtiyaçlarını giderecek bugüne kadar ciddi manada illerimizde toplanan yardımları gönderdiler."

Çam, AK Parti Kadın Kollarınca Bayırbucak Türkmenlerine ve doğudaki illere 23 tır yardım gönderildiğini, bu tırlarda çocuk ve kadınlara yönelik her türlü ihtiyaç malzemesi bulunduğunu söyledi.

Geçmiş dönemlerde yaptıkları kampanyaları da anlatan Çam, şunları kaydetti:

"Çocukları bir araya getirmek için Çanakkale'ye Diyarbakırlı çocukları götürmüştük. Orada İstanbullu, Çanakkaleli çocuklarla bir araya geldiler. Şehitliği ziyaret ettiğimizde Diyarbakırlı gençlerimiz, çocuklarımız, Kurtuluş Savaşı'nda kendi dedelerinin de bu ülke için feda olduklarını gördüklerinde çok şaşırdılar. Orada tek tek kendi ilçelerini, illerini seçmeye çalışıyorlardı. Bu tarz etkinliklerle amacımız, biraz daha bütünleşmeyi sağlamak."