Şehit teğmen ile Erdoğan arasında şaşırtan isim benzerliği !

Şehit teğmen ile Erdoğan arasında şaşırtan isim benzerliği !

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Teğmen'in ismi en çok Cumhurbaşkanı'nı üzecek.

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada 25 yaşındaki Teğmen'in şehit düştüğü haberi, memleketi Gümüşhane'de yakınlarını yasa boğdu. Ancak Teğmen'e çok üzülecek arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da var. Çünkü, şehit düşen teğmenin adı ise Recep Erdoğan.

Bu isim benzerliği gazetecilerin ve haber merkezlerinin dikkatini çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teğmenin cenaze töreni için özel bir ilgi göstermesi, konuşmalarında şehit teğmenden özellikle bahsetmesi bekleniyor.

Öğle saatlerinde ailenin Hasköy Köyü'ndeki evine giden Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler, acı haberi bildirdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 5 çocuk babası Vahittin Erdoğan ve yakınları gözyaşı döktü. Eve Türk bayrağı asıldı. Anne Mecnun Erdoğan'ın ise Malatya'daki kızının yanında olduğu öğrenildi.

Şehit teğmenin acısı Gümüşhane'ye düştü

BAŞKAN ÇİMEN'DE ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Bu arada Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de, bekar olan şehit Teğmen Recep Erdoğan ile ilgili olarak sosyal medya açıklamada bulundu, üzüntüsünü dile getirdi. Facebook sayfasına şehit Teğmen Erdoğan'ın bir fotoğrafını koyan Başkan Çimen, "Diyarbakır Sur'da hain PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Gümüşhane Hasköy'lü Teğmen Recep Erdoğan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Rabbim geride kalanlara sabır versin" ifadelerine yer verdi.

'SEKİZ KARDEŞİZ, HEPİMİZ HAZIRIZ'

Sur'daki operasyonlarda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in (25) Yozgat’ın Aydıncık ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı. 

Şehidin ailesine acı haberi İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak verdi. Şehidin baba evine ve mahalle girişine Türk bayrakları asıldı. 

56af62e5c03c0e6cf0288cca.jpg

Şehidin ağabeyi Adem Şimşek, olayın meydana gelişiyle ilgili bilgileri olmadığını ifade ederek, "En son 2 gün önce görüşmüştük. 'Sur’a geldik, operasyonlara çıkıyoruz' dedi. Daha 6 aylık askerdi. Biz 8 kardeşiz, şimdi çağırsınlar hepimiz de cepheye, çatışmaya gitmeye hazırız" dedi. Şehidin amcası Seyfettin Şimşek de 1 hafta önce telefonla görüştükleri yeğenine "Yozgat’a geldiğinde kendisini evlendireceği sözü verdiğini" aktardı.

Kardeşinin 16 yıl önce vefat ettiğini ve amcası olarak yeğenine her türlü desteği verdiğini belirten Seyfettin Şimşek, “Bekir'e 'babam yok, kimsesizim deme' dedim. 'Ben de senin baban sayılırım' dedim. Bunları konuştuk. Diyecek başka bir şey bulamıyorum” diye konuştu.

Terör örgütüne destek verenlere seslenen amca Şimşek, şöyle devam etti: "Dış düşmanlar neyse, biz neden içeride birleşmiyoruz. Neden bayrağın altında tek birlik olamıyoruz. PKK Allahsız, kitapsız, Kur'ansız, dinsiz, imansız bir örgüttür. Kafirdir ve hiçbir dine mensup değillerdir. Müslüman Kürtler bizim kardeşimizdir. Benden hiçbir farkı yok onların. Kürt kardeşlerim için canımı veririm. Allah'a inanan Kürt kardeşlerime sesleniyorum, PKK kafirdir, onu
destekleyenler de kafirdir. Ey Kürt kardeşlerim, siz Müslümansınız, Allah'a inanıyorsunuz, neden onlara destek oluyorsunuz."

Şanlıurfa'da görev yaparken bir süre önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinde görevlendirilen Bekir Şimşek'in 6 ay önce uzman erbaş olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın Aydıncık ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.