SGK, gözlük cam ve çerçevesi bedellerini artırdı

SGK, gözlük cam ve çerçevesi bedellerini artırdı
Güncelleme:

SGK, gözlük cam ve çerçeve destek bedellerinin yüzde 39 ila yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırıldığını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cam ve çerçeve destek bedellerinin artırıldığını açıkladı.

Buna göre, cam bedellerinin çoğunda yüzde 150, çerçeve bedellerinde ise yüze 160 artış sağlandı.

Değişim süresi 2 yıl oldu

SGK'nin paylaşımında ayrıca prizmatik camların da geri ödeme kapsamına alındığı, değişim süresinin ise 3 yıldan 2 yıla indirildiği aktardı.

Daha önceki uygulamada 3 yıldan önce değiştirilen gözlüklere destek sağlanmıyordu.

Devlet katkılı gözlük nasıl alınır?

Devlet katkılı gözlük alabilmek için; Sigortalı olunması, devlet yada özel hastaneden muayene olunması, göz rahatsızlığı varsa gözlük reçetesi yazılması ve doktorun yazdığı reçete ile SGK anlaşmalı gözlükçülere gidilmesi gerekmektedir. Bu adımları tamamlayan vatandaşlar gözlük camı ve çerçevesi için devletten katkı payı alabilir.

Devlet gözlüğü kaç yılda bir karşılıyor? 

Gözlük camı ve çerçevesi değiştirilme süresi SGK'nin yeni duyurusuyla birlikte 2 yıl olarak belirlendi. Bu 2 yıl içerisinde keyfi olarak kesinlikle gözlük camı veya çerçevesi ise değiştirilemiyor. Ancak, 2 yıl süre dolmadan göz sağlığında ilerleme olduğu takdirde özellikle 0.5 diyoptrilik olması halinde 2 yıl sürenin dolmasını beklemeden istenilen zamanda doktorun rapor yazması şartıyla gözlük camı ve gözlük değişimi yapılabiliyor.

Ayrıca göz hastalıkları uzmanı tarafından yazılan göz reçetelerinin de belirli süresi bulunuyor. Buna göre reçeteler en fazla 10 iş günü içerisinde işleme alınması gerekiyor. Aksi halde gözlük reçeteleri geçersiz sayılıyor.

Devlet gözlük çerçevelerinde ne kadar destek sağlıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’in 16/03/2023 tarihli ve 32134 (Mükerrer) Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla, Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzemeler fiyat listesi de güncellendi.

Buna göre, gözlük çerçeve fiyatı için sağlanan destek 37,80 TL'den 100 TL'ye çıkarıldı.