Sporda Yetenek Tespiti Ve Spora Yönlendirme Projesi

Sporda Yetenek Tespiti Ve Spora Yönlendirme Projesi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projenin tanıtımına, Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal da katıldı


İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa Belediyesinin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği Sporda Yetenek Tespiti ve Spora Yönlendirme Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Küçükköy Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı, Galatasaraylı eski milli futbolcu Hakan Ünsal katıldı.

Proje kapsamında ilçedeki ilkokul 3. sınıf öğrencilerinden oluşan 7 binin üzerindeki çocuğun yetenekleri test edilerek, 9 spor dalında kendilerine uygun branşa yönlendirilecek.

Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa'da geçen yıl 17 bin 500 öğrencinin yeteneklerini test ettiklerini dile getirerek, "Bu sene 7 bin öğrenci çalışmaya tabi tutuldu. Amacımız ilçedeki öğrencilerin, gençlerin hangi spora meyilli olduğunu test etmek. Bunun içinde çeşitli branşlar var. Yeteneklerine göre, gençlerimizi çeşitli spor dallarına yönlendirmeye öncülük yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Hakan Ünsal da projenin, gençlerin spora yönlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Burada bulunan kardeşlerimizin heyecanını biz de yaşamıştık. Bu kadar sistematik ve bilimsel değildi belki ama onların yaşadığı heyecanı yaşadık. Şu anda çok büyük umutları var. Yetenekleri ortaya çıkarmak için emek vermek, sistemli bir şekilde bunun için çalışmak takdir edilmesi gereken bir durum. Bu projeye destek vermek ve gençlerin heyecanını paylaşmak için buradayım. Her şeyiyle çok güzel bir organizasyon."