Sürücüler dikkat! Kış lastiği uygulaması sona erdi

Sürücüler dikkat! Kış lastiği uygulaması sona erdi
Güncelleme:

Ticari araçlarda mecburi olan kış lastiği uygulaması bugün sona erdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, yolcu ve eşya taşımada kullanılan ticari araçlarda zorunlu tuttuğu kış lastiği uygulamasında bugün sona gelindi. Kış lastiği kuralına uymayan araç sürücülerine 1 Aralık'tan bu yana idari para cezası uygulanıyordu, bugün itibariyle araç sürücüleri kış lastiklerini değiştirmeye başladı.

KIŞ LASTİKLERİNİN YAZ AYLARINDA KULLANILMASI TEHLİKELİ

Kış lastiklerinin, sıcak havalarda kullanılmasının tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar, sıcakta lastiklerin daha çok aşınması nedeniyle performans kaybının ortaya çıktığını söylüyor. Kış lastiklerinin yaz kullanımlarında yol tutuşunda da ciddi bir azalma yaşanırken araç kontrolü ve yakıt tüketimi de olumsuz etkileniyor.

LASTİK DEĞİŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Mevsimine uygun olmayan lastikler çevreye daha fazla karbon salımı yaparken 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle araç sahipleri lastikçilerin yolunu tuttu. Lastik değiştirme ücretleri 4 lastik için ortalama 500-600 TL olarak bilinirken değişim sırasında rot balans ayarları da yapılıyor.

Haberler.com

text-ad
Öğretmen, polis, doktor... Zamlı memur maaşları tek tek hesaplandı Öğretmen, polis, doktor... Zamlı memur maaşları tek tek hesaplandı Hüseyin Çelik'in de imzası var! Gündeme bomba gibi düşen ''Adalet Çağrısı'' Hüseyin Çelik'in de imzası var! Gündeme bomba gibi düşen ''Adalet Çağrısı'' Ukrayna'dan Rusya'ya bir darbe daha: Su altından vurdular! Ukrayna'dan Rusya'ya bir darbe daha: Su altından vurdular! Mayıs'ın son Haziran'ın ilk seçim anketi açıklandı: İşte partilerin son oy oranları... Mayıs'ın son Haziran'ın ilk seçim anketi açıklandı: İşte partilerin son oy oranları... Uzmanı açıkladı: 5.8'lik Marmaris depremi daha büyük bir depremi tetikler mi? Uzmanı açıkladı: 5.8'lik Marmaris depremi daha büyük bir depremi tetikler mi? Enflasyon sonrası Dolar, Euro, altın ve gümüşte dikkat çeken hareketlilik Enflasyon sonrası Dolar, Euro, altın ve gümüşte dikkat çeken hareketlilik Uzak Şehir'de Alya ve Cihan'dan dudak dudağa sezon finali! Uzak Şehir'de Alya ve Cihan'dan dudak dudağa sezon finali! CHP'li başkanların bu görüntüleri AK Partili Şamil Tayyar'ı da rahatsız etti CHP'li başkanların bu görüntüleri AK Partili Şamil Tayyar'ı da rahatsız etti Özel'den Erdoğan'a istifa çağrısı! Özel'in gerekçesi olay olacak! Özel'den Erdoğan'a istifa çağrısı! Özel'in gerekçesi olay olacak! 30 yıllık araştırma: Kahvenin bir mucizesi daha ortaya çıktı 30 yıllık araştırma: Kahvenin bir mucizesi daha ortaya çıktı
5,8 büyüklüğündeki depremin ardından bir büyük deprem daha! 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından bir büyük deprem daha! Bu yıl bir türlü gelmek bilmeyen yaz sonunda geliyor! Şimdiden uyarıyoruz: Çok sıcak olacak! Bu yıl bir türlü gelmek bilmeyen yaz sonunda geliyor! Şimdiden uyarıyoruz: Çok sıcak olacak! Milyonlarca dolarlık gizem Karatepe Yazıtları'nda saklı! Milyonlarca dolarlık gizem Karatepe Yazıtları'nda saklı! Enflasyon tahminleri tutmadı! Emekli ve memur maaşı için zam hesabı sil baştan! Enflasyon tahminleri tutmadı! Emekli ve memur maaşı için zam hesabı sil baştan! Vergi uzmanı oran verdi: Akaryakıt, alkol ve sigaraya ÖTV zammı geliyor Vergi uzmanı oran verdi: Akaryakıt, alkol ve sigaraya ÖTV zammı geliyor Bursa'dan havalandı Bilecik'te acil iniş yaparken ters döndü! Bursa'dan havalandı Bilecik'te acil iniş yaparken ters döndü! Trabzon'u sel aldı! Şehir merkezi sular altında Trabzon'u sel aldı! Şehir merkezi sular altında Müge Anlı ile Tatlı Sert'te canlı yayındaki iddialar ve çekişkili ifadeler sonrası stüdyo karıştı Müge Anlı ile Tatlı Sert'te canlı yayındaki iddialar ve çekişkili ifadeler sonrası stüdyo karıştı Aslı Bekiroğlu ölümden döndü: ''Yaşıyorum şükür...'' Aslı Bekiroğlu ölümden döndü: ''Yaşıyorum şükür...'' Akaryakıt fiyatlarında araç sahiplerini kızdıracak indirim! Akaryakıt fiyatlarında araç sahiplerini kızdıracak indirim!