Trafikte yeni dönem başlıyor: Ehliyet taşımaya gerek kalmadı

Trafikte yeni dönem başlıyor: Ehliyet taşımaya gerek kalmadı
Güncelleme:

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uygulamasından yararlananların sayısı 6 milyon 275 bine ulaştı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına taşıyanların sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını açıkladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uygulaması ile T.C. kimlik kartınıza ehliyet bilgileriniz aktarılabiliyor. Böylece iki ayrı kart taşımak zorunda kalmıyorsunuz.Bu uygulama sayesinde trafikte yanınızda sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Her iki belgenin de yeni tip olması yeterli oluyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kimlik kartına sürücü belgesi bilgilerini yükleten kişi sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını açıkladı.

HAYAT KİMLİĞİNLE KOLAY UYGULAMASI NEDİR?
21 Eylül 2020 tarihinde hayata geçirilen “Hayat Kimliğinle kolay” uygulaması ile yeni nesil sürücü belgesi bilgileri elektronik kimlik kartlarında yer alan çipin içerisine entegre edilmektedir.

Uygulama sayesinde kimlik kartı yanında olan vatandaşların trafikte yanlarında sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır.

Yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahip olanlar, kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurarak bu uygulamadan faydalanabilir.

Yeni tip sürücü belgesi bulunanlar, yeni nesil elektronik kimlik kartı başvurusu sırasında bu uygulamadan faydalanabilir.

Yeni nesil elektronik kimlik kartı bulunanlar yeni tip sürücü belgesi başvurusu sırasında bu uygulamadan faydalanabilir.

Bu işlemlerin tamamı ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında yer alan işletim sistemi, başvuru sistemi ile kimlik kartının basımına kadar olan süreçteki bütün yazılımlar İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirilmiştir.

text-ad
Süper Lig'de tarihe geçecek transfer bombası patladı! Süper Lig'de tarihe geçecek transfer bombası patladı! İki sevgili başından vurulmuş halde ölü bulundu İki sevgili başından vurulmuş halde ölü bulundu Ticaret Bakanlığı'nın güvensiz ürünler listesi güncellendi: Listede yine yok yok! Ticaret Bakanlığı'nın güvensiz ürünler listesi güncellendi: Listede yine yok yok! Tüm para hareketlerinde yeni dönem başlıyor: Hepsi MASAK takibinde! Tüm para hareketlerinde yeni dönem başlıyor: Hepsi MASAK takibinde! İktidarın zammına rest çeken Memur-Sen kararını verdi: ''Meydanlara çıkıyoruz!'' İktidarın zammına rest çeken Memur-Sen kararını verdi: ''Meydanlara çıkıyoruz!'' Türkiye'nin unutulmaz ozanı Neşet Ertaş'ın kardeşi sokakta kaldı Türkiye'nin unutulmaz ozanı Neşet Ertaş'ın kardeşi sokakta kaldı Drenaj çalışması sırasında toprak altında çok sayıda insan ayağı  bulundu! Drenaj çalışması sırasında toprak altında çok sayıda insan ayağı bulundu! MHP'li isim, Sedat Peker ile sosyal medyadan karşılıklı selamlaştı MHP'li isim, Sedat Peker ile sosyal medyadan karşılıklı selamlaştı YAŞ'ta görev süresi uzatılan Tümgeneralden çok sert mesaj! YAŞ'ta görev süresi uzatılan Tümgeneralden çok sert mesaj! İddiayı CHP'li milletvekili de doğruladı: 4 CHP'li belediye başkanı AK Parti'ye geçiyor! İddiayı CHP'li milletvekili de doğruladı: 4 CHP'li belediye başkanı AK Parti'ye geçiyor!
Halit Yukay'dan hala iz yokken tutuklanan kaptanın görüntüleri ortaya çıktı! Halit Yukay'dan hala iz yokken tutuklanan kaptanın görüntüleri ortaya çıktı! ''Evli bir oyuncunun tacizine uğradım'' diyen güzel sunucu o mesajları ifşa etti! ''Evli bir oyuncunun tacizine uğradım'' diyen güzel sunucu o mesajları ifşa etti! Emeklilere faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu! Emeklilere faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu! Fenerbahçe Feyenoord'u Kadıköy'de devirdi; işte bir sonraki rakip de Benfica oldu! Fenerbahçe Feyenoord'u Kadıköy'de devirdi; işte bir sonraki rakip de Benfica oldu! Yaz tatili meğer ön balayıymış! İrem Derici evleniyor... Yaz tatili meğer ön balayıymış! İrem Derici evleniyor... AK Partili ''üst düzey'' bir isim hakkında ''mide bulandıran'' iddialar! AK Partili ''üst düzey'' bir isim hakkında ''mide bulandıran'' iddialar! Akrabalar arasında kanlı arazi savaşı kamerada: Ölü ve yaralılar var Akrabalar arasında kanlı arazi savaşı kamerada: Ölü ve yaralılar var TÜİK açıkladı; Türkiye’nin yeni nüfusu belli oldu! TÜİK açıkladı; Türkiye’nin yeni nüfusu belli oldu! 150'den fazla konut bulunan siteler için yeni zorunluluk 150'den fazla konut bulunan siteler için yeni zorunluluk İmamoğlu B planını açıkladı: Cumhurbaşkanlığı adayı olamazsa ne yapacak ? İmamoğlu B planını açıkladı: Cumhurbaşkanlığı adayı olamazsa ne yapacak ?