TSK'nın 1 numaralı isminden görülmemiş karar !

TSK'nın 1 numaralı isminden görülmemiş karar !

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Hulusi Akar’a 10 gün öncesinden teslim edecek.

4 yıldır Genelkurmay Başkanlığı yapan Orgeneral Necdet Özel, bugün görevini Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı görevine 30 Ağustos tarihi itibariyle atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a teslim edecek.

Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki olağanüstü durumlar dışındaki teamüllerin aksine görevini, Akar'a yaklaşık 10 gün öncesinden teslim edecek.

Bu çerçevede Ağustos ayı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da, Genelkurmay Başkanıolarak Akar ve ordunun yeni komuta kademesi bulunacak.

KOMUTA KADEMESİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE YENİLENMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi; Ağustos ayının ilk haftasındaki Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlarla Türkiye'nin bölgesindeki önemli güvenlik sorunları ile PKK ve IŞİD terörüne karşı mücadelenin yoğunlaştığı bir ortamda önemli ölçüde yenilenmişti.

CUMHURBAŞKANI TÖRENE KATILIYOR

Orduya kumpas olarak değerlendirilen davalar ve Suriye'deki iç savaş ortamının Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik sorunlar nedeniyle sıkıntılı bir dönemde görev yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bugün görevini devredecek.

Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna bugün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar oturacak. Devir teslim töreni saat 17.30'da Genelkurmay karargahında yapılacak. Devir teslim törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

ÖZEL'İN GÖREV SÜRESİ 30 AĞUSTOS'TA BİTİYOR

Özel'in görev süresi 30 Ağustos tarihinde sona eriyor. Daha önce genelkurmay başkanları, istifa ve diğer nedenlerle ilgili olağanüstü durumlar dışında Ağustos ayının son günlerinde görevlerini devrediyorlardı. İlker Başbuğ 27 Ağustos, Yaşar Büyükanıt, Hilmi Özkök ve Hüseyin Kıvrıkoğlu 28 Ağustos tarihlerinde görevlerini devretmişlerdi. Orgeneral Özel ise 18 Ağustos'ta görevini devredecek.

YENİ KOMUTA KADEMESİ İLK TOPLANTIYA GİRİYOR

Bu nedenle Ağustos ayı MGK toplantısına, ordunun yeni komuta kademesi katılacak. Özel'in, teamüllerin aksine görevini 10 gün öncesinden devretmesi dikkat çekici bulundu.