TTB yöneticilerine ''Zeytin Dalı'' operasyonu

Güncelleme:

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi 11 kişi için gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Tabipleri Birliği (TTB) yetkilileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, TTB yetkilileri hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu uyarınca yürütülen soruşturma kapsamında, bu sabah itibarıyla yasal işlem başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında karar çıkartılan TTB'nin 11 yöneticisinin gözaltına alınması için çalışma başlattı.

Ankara merkezli 8 ilde gözaltı, arama ve el koyma işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında, TTB Başkanı Raşit Tükel'in de aralarında bulunduğu 8 TTB Merkez Konseyi üyesi gözaltına alındı.

TÜKEL VE GÖREN'İN ODALARINDA ARAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Raşit Tükel ve Mustafa Taner Gören Gören, hastanede doktor kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine getirilen Tükel ile Gören'in, soruşturmanın sürdüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Bu arada, Tükel ile Gören'in İstanbul Üniversitesi'ndeki odalarında arama yapıldığı bildirildi.

ESKİŞEHİR'DE GÖZALTINA ALINDI

TTB Merkez Konseyi üyesi Bülent Nazım Yılmaz da, Eskişehir'deki ikametinde gözaltına alındı. Yılmaz'ın, soruşturmanın sürdüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bu arada, gözaltıları protesto etmek için TTB'nin Ankara'daki genel merkezi önünde toplanan gruba polis müdahale etti. 

TTB yöneticilerine ''Zeytin Dalı'' operasyonu - Resim : 1

SAĞLIK BAKANI KONUŞTU

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan, Türk Tabipleri Birliğine yönelik soruşturma ve gözaltılarla ilgili açıklama geldi.

Bakan Demircan, "Böyle bir zamanda böyle bir açıklamayı yapmanın elbette ki hukuki sorumluluğu da vardır. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu açıklamadan sonra hukuk harekete geçmiştir. Kendileri hakkında yasal işlem yapılmaktadır. Buradan ötesi hukukun işidir...

Tabipler Birliği, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapmaya hakkı yoktur. Büyük yanlış yapmıştır. Gereken de hukuk nezdinde yerine getirilecektir." şeklinde konuştu.

TTB'NİN AÇIKLAMASI NEYDİ?

TTB'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur.Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz.Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim savaşa hayır diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. Bunlardan bugüne kadar içeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu?" ifadelerini kullanmıştı.

Seçiniz...

Etiketler Afrin zeytin dalı