Türgev'den Hakkarili Teog Birincisi Sidem Gül'e Ödül

Türgev'den Hakkarili Teog Birincisi Sidem Gül'e Ödül

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın, Şemdinli'de PKK'nın iki kez ateşe verdiği okulda, önüne çıkan engellere rağmen eğitimini sürdüren ve TEOG ilk dönem sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayan Sidem Gül'e tablet bilgisayar hediye etti

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın iki kez ateşe verdiği okulda önüne çıkan zorluklara rağmen eğitimini sürdüren ve TEOG ilk dönem sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayan Sidem Gül'e tablet bilgisayar hediye etti.

Akalın, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından İstanbul'a davet edilen Gül ile ailesini TÜRGEV'in Eyüp'teki Genel Merkez binasında ağırladı.

Akalın, çok kıymetli bir misafiri ağırladıklarını belirterek, Gül'ün içinde bulunduğu zorluklara rağmen öğretmenleri ve ailesinin desteğiyle TEOG'da önemli bir başarı gösterdiğini söyledi.

Başarısı dolayısıyla Gül'ü ailesiyle İstanbul'a davet ettiklerini aktaran Akalın, "TEOG'dan derece yapmasına ben ayrıca sevindim. İnşallah kendisi, ilerleyen senelerde hem Türkiye hem de dünyada, alanında başarılı ve insanlığa şifa dağıtan bir hekim olur. Sidem ilk defa İstanbul'a geldi ve kentin tarihi ve turistik mekanlarını biraz gezme imkanı buldu" diye konuştu.

- "Sidem, TÜRGEV olarak bizim de evladımız"

TÜRGEV'in, Gül'ün lise eğitimi sırasında yanında olacağını dile getiren Akalın, "Sidem, TÜRGEV olarak bizim de evladımız. O ve onun gibi başarılı olan kızlarımızı desteklemek için var olan bir vakfız. Kız öğrencilerimizin eğitim hayatında desteklenmesi, bizim için çok önemli. Sidem'e eğitim hayatı sırasında destek olmak isteğimizi ailesine ifade ettik. Onlar da Sidem'in lise öğrenciliği sırasında burs desteğimizi kabul etti ve İstanbul'da eğitim hayatına devam etmesini çok arzu ettiklerini' söylediler. Sidem'in başarını sadece kendi okulunda değil, bölgesinde ve tüm Türkiye'de başarılı örneklerin çıkmasına vesile olur. Sidem'i başarısından dolayı tebrik ediyorum. Başarılı öğrenci ve gençlerimizin keşfedilmesi, ellerinden tutulması için Sidem'in bu başarısı bir imkan olacak. Sidem, verdiği bu örneklerle bize bir köprü olacak. TÜRGEV olarak bu öğrenci kardeşlerimizi Sidem gibi desteklemek isteriz" ifadelerini kullandı.

- "Başarımın sırrı, azim ve kararlılıktır"

Sidem Gül de sınava girdiğinde böyle bir başarıyı elde edeceğinden emin olmadığını söyledi.

Ailesine ve öğretmenlerine teşekkür eden Gül, "Arkadaşlarım da bayağı destek oldu. Başarımın sırrı, azim ve kararlılıktır. Herkesin karşısına engeller çıkar, bunlar aşılamayacak şeyler değil. Engellere karşı mücadele etmek, başarı kapısını açan en büyük anahtardır" dedi.

TEOG'a hazırlanırken planlı bir çalışma yapmadığını ifade eden Gül, "Plan, program yaparak çalıştığımda kendimi robot gibi hissediyorum. Planlı çalışmanın tabii ki faydası var ama ben böyle çalışmadım. Eksiklerime yöneldim. Dersi derste anlamaya çalıştım. Kitap okumak ve soru çözmek, beni başarıya ulaştırdı" şeklinde konuştu.

Arkadaşlarının da sınavlarda kendisi gibi önemli başarılar elde edebileceklerini vurgulayan Sidem Gül, yetkililerden diğer arkadaşlarına yardım elli uzatmalarını istedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan baba Nazım Gül ise, kızının başarısından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, TEOG'a hazırlanmanın yanı sıra kızının evdeki işlerinde hasta annesine yardımcı olduğunu, kendisinin de kızına sınavda başarı göstermesi için sürekli moral verdiğini belirtti.

Anne Narin Gül de, şeker ve tansiyon hastası olduğu için kızının yükünün diğer arkadaşlarına oranla daha fazla olduğunu kaydetti.

Kızının evde temizlik yaptığını, küçük 2 kardeşiyle ilgilendiğini ve yemek hazırladığını anlatan anne Gül, "Sidem, sınava hazırlandığı dönemde benim hastalıklarımdan dolayı da çok endişe ediyordu. Bana ve babasına sürekli olarak, 'Siz hiç merak etmeyin ben okuyacağım. Doktor olup senin gibi hasta anneleri tedavi edeceğim' diyordu" şeklinde konuştu.

Kızının daha güvenli bir yerde eğitimini sürdürmesini isteyen anne Narin Gül, devlet yetkilerinden de yardım talep etti.