Türkler Montenegro Karadağ’da hız kesmiyor

Türkler Montenegro Karadağ’da hız kesmiyor
Güncelleme:

Son yıllarda Türk Şirketlerinin varlığı, Karadağ’da sürekli artış göstermekte. Şu ana kadar 5000’e yakın şirket kuruluşu yapılmış durumda.

Bunda en büyük etken, hali hazırda düşük vergi oranları ile ticaret yapmanın mümkün olması. Karadağ ‘ın genç bir ülke olarak, yatırımcıyı destekleyen alternatif programlar sunması da talebi öne çıkartıyor.

Yine, dünya üzerinde en hızlı oturum ve çalışma izni veren ülkelerin başında Karadağ bulunmakta.

Tabii, bunun için öncelikle bu ülkede bir şirketinizin bulunması gerekiyor.

Sonrasında, istenen evraklar ile oturum iznine hemen başvurabiliyorsunuz.

Bu aşamada en önemli konu, doğru kişi ve firmalar ile çalışmak gerekiyor, Çünkü suistimale açık bir şekilde, şirket kuruluşu yaptığını söyleyen çoğu kişi, kulaktan duyma iş yapmakta, değişen yerel kanunları bilmedikleri için, gerek şirket kuruluşu sonrasında, gerekse ve en önemlisi oturum izni ve kimlik kartı başvurularında eksik ve yanlış belgeler nedeniyle, hak mahrumiyetine de neden olmaktalar.

Özellikle de bazı kişi ve firmalar Google, Instagram ve Youtube da reklam ve tanıtımlar ile sosyal medyayı iyi kullanarak, güven vermekteyken, sonrasında para ve zaman kaybına yol açılabilmekte.

Bu nedenle danışman firmanızı çok iyi seçmeniz gerekiyor, özellikle, 2023 yılında çıkan yeni yasa ile, oturum izni için gereken ev adresi kaydınızı o anda yapıp, siz ayrıldıktan sonra iptal ederek, sizi zor durumda bırakan hatta kimliğinizin iptaline bile neden olabilen durumlara sebep olmaktalar.

Konunun uzmanı olarak profesyonel hizmet veren MonteGate firması, “gerçek danışmanlık firmaları, size 700 -1000 Euro gibi rakamlarla iş yaparız diyenlerden de uzak durmakta yarar var, asla yapamazlar aksine üzerine defalarca sizden para almaya devam ederek işinizi bir türlü bitirmezler” diyerek yatırımcıları uyardı.

MonteGate firmasından yapılan açıklamada “Öğrendiğimiz, bunun yanında, 3 – 4 bin Euro ve üzerinde rakam isteyenlerde, reklam giderlerini size ödetmekte olan kişi ve firmalar oluyormuş genellikle. Montenegro da binlerce firma kurduk diyenlere ise kesinlikle inanmayın, o kadar firma kuran birisi zaten zengin olmuştur, bu işlerle uğraşmaz” denildi.

Danışmanlık konusu tamamen profesyonelce olup, şirket kurmanız için değil, kurduğunuz şirket ile gerçekte neler yapabileceğiniz, buraya gelmekteki amacınıza uygun iş kolları konusunda size yol göstermektir. Şirket kuruluşu sonrasında, mali müşavirle toplantı, banka hesaplarının açılışı, sigorta kaydınız, sağlık kartınızın çıkarılması gibi konularda sizinle birlikte olup, sorunsuzca çözümlenmesinde yine yanınızda profesyonel ve yerel bir ekip ile çalışan doğru firma önemlidir.

MonteGate

6 yıldır profesyonelce hizmet veren MonteGate firmasından tüm bu konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilir ve dilerseniz şirket açılışı ve sonrasındaki oturum ve çalışma izni, kimlik kartı içinde destek alabilirsiniz. Montegate firmasına montegate.me internet sitesinden ulaşabilmektesiniz.

Yine dilerseniz, Montegate firmasının kişiye özel hazırladığı yatırımcı turlarına, Air Montenegro ile İstanbul - Tivat - İstanbul şeklinde 1 saat 20 dakikalık kısa bir uçuş sonrasında katılabilir, karar vermeden önce ülke ve iş olanakları hakkında bilgi sahibi de olabilirsiniz.

Türkler Montenegro Karadağ’da hız kesmiyor - Resim : 2

 

Etiketler montenegro montegate