Veliler “yibo’da Yaşam” Filmini İzlediler

Veliler “yibo’da Yaşam” Filmini İzlediler

Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu tarafından SODES projesi kapsamında hazırlatılan “YİBO’da Yaşam” filmi öğrencilerin yaşadığı köylerde velilere izletildi.

- Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu tarafından SODES projesi kapsamında hazırlatılan “YİBO’da Yaşam” filmi öğrencilerin yaşadığı köylerde velilere izletildi.

Ekinözü YİBO belgesel tanıtım filmi, gala gösteriminin ardından şimdi de öğrencilerin köylerde yaşan velilerine tanıtılıyor. YİBO’da görev yapan öğretmenlerden oluşan ekip Türkmenler ve Kösealiler Köyü’ne giderek orada öğrenci velileriyle bir araya gelip, belgesel filmin gösterimini yaptılar.

Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik projenin Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, “Bu ilçemiz için büyük avantaj. İlçe tanıtımına katkı sağlamaktadır. Köylerden bu dönem YİBO’ya yeni gelecek öğrencilerimiz daha şanslı olacaklar. Hayata daha güzel imkanlarla hazırlanacaklar. Buna yürekten inanıyorum. Projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Okul Müdürü Ümit Türkan ise, “Köylere gidip çekilen belgesel filmi velilere izletiyoruz. Yeni değişen eğitim sistemiyle birlikte ortaokul kapsamına alınan 5. sınıf için YİBO’ya gelecek öğrencilere yönelik şimdiden ailelerine okul hakkında bilgi veriyoruz. Aslında bu ziyaretlerin bir diğer önemli yanı ise köydeki velilerle bir araya gelerek veli, öğretmen ve öğrenci buluşmasıdır. Sonucunda da köyde yaşayan öğrenci velilerimizle güzel ve keyifli zaman geçirmek bize mutluluk veriyor.” dedi.

Proje Koordinatörü ve Ekinözü YİBO İngilizce Öğretmeni Ozan Özdemir ise mesleki çalışmalar döneminde diğer köyler için de program yapılarak belgesel filmin köy gösterimlerinin devam edeceğini söyledi.

VELİLER “YİBO’DA YAŞAM” FİLMİNİ İZLEDİLER

VELİLER “YİBO’DA YAŞAM” FİLMİNİ İZLEDİLER

VELİLER “YİBO’DA YAŞAM” FİLMİNİ İZLEDİLER