Yağışlı hava ne kadar daha devam edecek ?

Güncelleme:

Yurt genelinde sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Dün sabah İstanbul'da yaşanan gök gürültülü sağanak yağış bugün özellikle Samsun, Sinop, Ankara ve Çorum'da etkisini gösterecek.

Meteoroloji 25 Mayıs 2019 cumartesi günü hava durumu verilerini yayınladı. Yayınlanan verilere göre Ankara’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış sabah da devam edecek. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

MARMARA'DA SAĞANAK

Marmara Bölgesi'nin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgedeki hava sıcaklığında önemli değişiklik olmayacak.

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölge genelinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Akşam saatlerinden itibaren parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilen bölgede rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetlice (20-40 km/s) esmesi bekleniyor.

SİNOP, SAMSUN VE ÇORUM

Yapılan son değerlendirmelere göre; 03:25-09:00 saatleri arasında Samsun, Sinop ve Çorum’da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı ile birlikte yağış anında kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına, yer yer kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul’da da bugün hava sağanak yağışlı olacak. Öğlene kadar etkili olacak olan sağanak yağış daha sonra şehri terk edecek.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...