Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, Esenler'de Anıldı

Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, Esenler'de Anıldı

İSTANBUL (AA) - Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, vefatının 29. yıl dönümünde Esenler'de anıldı. Eserler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye...

İSTANBUL (AA) - Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, vefatının 29. yıl dönümünde Esenler'de anıldı.

Eserler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından düzenlenen "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında gönül sultanları anılmaya devam ediliyor.

Programda son olarak ölümünün 29. yıl dönümünde Yahyalılı Hacı Hasan Efendi anıldı.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Yahyalılı Hacı Hasan Efendi'nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterildi.

Programda, hem anne hem de baba tarafından soyu Hz. Muhammed'in nesline dayanan Yahyalılı Hacı Hasan Efendi'yi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay anlattı.

Konuşmasına Allah dostlarının özelliklerinden bahsederek başlayan Ay, "Adları farklı olabilir ancak evliyaullah olarak bildiğimiz bu isimlerin her biri Allah’ın has kullarıdır. Yahyalılı Hacı Hasan Efendi de onlardan biriydi. 72 yıllık hayatı boyunca güzel bir kul olmak için çaba göstermiştir. Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, gençlere ve gençlerin eğitimine çok önem verirdi. Gençlere 'kuzum, canım' diye hitap ederdi. 'Sizler Allah'ı sevin ki bizler de sizi sevelim' tavsiyesinde bulunurdu. Hakkında belgeseller çekildi, makaleler yazıldı, onlarca kitap kaleme alındı. Nereden bakarsanız bakın, bir elmas, etrafına farklı ışıltılar saçar ama güzellikleri aynıdır. O da etrafına güzellikler saçan bir elmas gibiydi" ifadelerini kullandı.

Ay'ın konuşmasının ardından çeşitli öğrenci gruplarının ilahi seslendirdiği programa çok sayıda vatandaş katıldı.