Yapı Kredi Faktoring, 2015 Yılında Da Sektör Lideri

Yapı Kredi Faktoring, 2015 Yılında Da Sektör Lideri

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Faktoring, 2015 yılında elde ettiği 20,9 milyon TL cirosu ve yüzde 17,56 pazar payı ile toplam işlem hacminde 2001 yılından...

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Faktoring, 2015 yılında elde ettiği 20,9 milyon TL cirosu ve yüzde 17,56 pazar payı ile toplam işlem hacminde 2001 yılından beri devam eden liderliğini sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, aktif müşteri sayısı yaklaşık 4 bine ulaşan Yapı Kredi Faktoring'in ihracat işlemleri cirosu ise 2 milyar 931 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli, "Yapı Kredi Faktoring olarak 2015 yılında gelirlerimizi 168 milyon TL'ye ulaştırdık. Ayrıca yüzde 7 artışla 20,9 milyar liraya ulaşan toplam işlem hacmimizin yüzde 86'sı yurt içi, yüzde 14'ü ise uluslararası faktoring işlemlerinden gerçekleştirildi. Öte yandan Factors Chain International (FCI) tarafından dünya çapında hizmet kalitesinde mükemmel değerlendirilmesiyle de onurlandırıldık. 2016 yılında sunduğumuz kapsamlı hizmetler ile başarılarımızın çıtasını daha da ileriye taşıyacağız. En önemlisi de liderliğimize devam edeceğiz." bilgilerini paylaştı.

Çöteli, faktoring sektöründe 2015 yılında inşaat, tekstil, metal sanayisi, toptan ve perakende ticaret, makine, enerji, lojistik alanlarının ön plana çıktığını belirterek, şunları da kaydetti:

"2016 yılında faktoring sektörünün yüzde 10 seviyesinde büyümesini bekliyoruz. Ayrıca gelecek seneler için KOBİ'lerin faktoring sektörünün büyümesinde önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. Yapı Kredi Faktoring olarak bizim de hedefimizde KOBİ'ler bulunuyor. Müşteri sayısı bakımından sağlayacağımız artışların çoğunu KOBİ müşterilerinden gerçekleştireceğimizi söyleyebiliriz. 2016 yılında daha önce hiç faktoring hizmetlerinden yararlanmamış KOBİ'leri faktoringle tanıştırma amacıyla hareket edeceğiz. KOBİ'lerimize, faktoringin iyi bir çözüm alternatifi olduğunu anlatacağız. Öte yandan 2016 yılında ihracat ve yurt içi tedarikçi ürünlerimizle ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız."

Etiketler YAPIKREDİ