Antalya hizmeti tek tuşla alıyor

Antalya hizmeti tek tuşla alıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hizmeti tek tuşla muhtarların ayağına götüren MUBİM sistemiyle bugüne kadar 7 bin 424 muhtar talebini yerine getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarların işlerini kolaylaştırmak için kurduğu Muhtarlık Bilgi Merkezi (MUBİM) hizmette büyük kolaylık sağlıyor. Muhtarlar, teknolojinin nimetlerini kullanarak mail, SMS, ya da telefon ile sorun ve taleplerini MUBİM’e iletiyor. Teknolojinin imkanları ile bütün sorunlar tek tek çözüme kavuşuyor.  MUBİM sayesinde hızlı ve etkin bir şekilde hizmet alan muhtarlar, sorunlarını ve taleplerini belediyeye gelmeden hallediyor.

7 BİN 424 TALEP SONUÇLANDI

909 muhtarın kullandığı ve büyük beğeni kazanan MUBİM, hizmete girdiği 2014 Aralık ayından bu yana 7 bin 836 başvurudan 7 bin 424’ünü sonuçlandırdı. Türkiye’de ilk kez Antalya’da uygulanmaya başlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla diğer illerde kullanımına başlanan MUBİM, yüzde 95’e varan gerçekleşme oranı ile büyük bir başarıya imza attı.

TEK TUŞ İLE BÜYÜK HİZMET

MUBİM’e başvuruların büyük kısmını hizmet talepleri oluşturdu. Diğer başvurular bilgi edinme, bilgilendirme, öneri, temenni ve teşekkürlerden oluştu. 909 muhtar istek ve şikayetlerini ağırlıklı olarak web üzerinden iletti. Kurulduğundan bu yana MUBİM’e,  web üzerinden 4411, dilekçe ile 1482, SMS’le 877, mobil ekip aracılığıyla 2, faksla 119, e-posta yoluyla 10, mahalli idareler üzerinden 317, telefonla 405 ve şahsen 213 başvuru yapıldı. Başvuruları anında değerlendiren görevliler, hizmeti tek tuş ile muhtarların ayağına götürdü.

811 BİLGİSAYAR DAĞITILDI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi muhtarların teknolojiyi daha rahat kullanmaları için 909 muhtardan 811’ine bilgisayar hediye etti. Muhtarların bilgisayarlarını rahat kullanabilmeleri için ASMEK bünyesinde bilgisayar kursları açıldı.

ARTIK ÇAY İÇMEYE GELİYORLAR

MUBİM sayesinde Antalya’nın Gazipaşa’dan Kaş’a kadar mahallelerine hizmet veren muhtarlar kilometrelerce yolu gelmek zorunda kalmıyor. Sadece bir tuşla hizmet alan muhtar, belediyeye sorun iletmeye değil, artık çay kahve içmeye geliyor. Tüm Türkiye’ye model olan MUBİM’e gelen mesajları da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bizzat telefonundan kontrol ediyor. Başkan Türel, her gün hangi muhtar ne talepte bulunmuş diye bakarak sistemi yakından takip ediyor.

20 SANİYEDE YANIT

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Ergin, MUBİM’in birçok sorunun çözülmesine katkı sağladığını belirterek, muhtarların mahalleleri ile ilgili sorun, istek ve taleplerini cep telefonlarından ve bilgisayarlarından iletebildiklerini, ifade etti. Talebin iletilmesinden 20 saniye sonra muhtarın cep telefonuna mesaj olarak kayıt alındı bilgisinin gittiğini ve ilgili birime yönlendirildiğini kaydeden Ergin, birimden alınan bilgiye göre talebin ne aşamada olduğu konusunda muhtarın bilgilendirildiğini ve bu sürecin de Başkan Menderes Türel tarafından yakından takip edildiğini anlattı. Muhtarlarla her yıl istişare toplantıları düzenlediklerini belirten Ali Ergin, aileleri ile birlikte ağırlanan muhtarların, görüşlerini aldıklarını, seminer ve eğitimlerle dolu dolu anlar geçirdiklerini aktardı. Ergin, muhtarlarla ilgili projelerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

MUBİM’e ulaşmak isteyen muhtarlar 249 52 39, 249 52 55 numaralı telefon hatlarından ya da mobil SMS 5000’i kullanabilir.