Yine o il, yine domuz eti skandalı

Yine o il, yine domuz eti skandalı

Aydın'da geçmiş yıllarda okullara yemek verdiği belirlenen iki ayrı işletmenin ürünlerinde domuz eti çıktı.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce il genelinde yapılan kontrollerde, birinin geçmiş yıllarda okullara yemek verdiği belirlenen iki ayrı işletmenin ürünlerinde, domuz etine rastlandı.

Aydın ve ilçelerinde eylül ayında, toplam 24 ekip ile domuz eti kullanımına karşı yapılan gıda denetimlerinde 720 işyeri denetlendi, 720 numune alındı. Alınan numuneler Denizli ile Afyon Gıda Kontrol Laboratuvarlarına gönderildi. Analiz sonuçlarının 719'u olumlu çıkarken birinde domuz etine rastlandı.

Aydın Valiliği, kaçak domuz etiyle mücadele kapsamında yapılan bu çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada olumsuz gelen numunenin Gıda Çarşısı Gıdacılar Bulvarı'nda faaliyet gösteren A.A.'ya ait işletmeye ait olduğu, 15 bin 466 lira idari para cezası uygulandığı belirtildi. Aynı işletmeden hemen ikinci bir numune daha alındığı, bunun analizinde de domuz etine rastlanması üzerine bir kez daha 15 bin 466 lira idari para cezası uygulandığı belirtildi. Ayrıca bu işletmedeki 200 parça et ve et ürününe el koyularak, imha edildiği bildirildi.

İşletme hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulurken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Emniyet Müdürlüğüne de bilgi verildi, işletmenin kamuya ifşa edilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na da durum bildirildi.

A.A.'ya ait bu işletmenin geçmiş yıllarda bazı okullara yemek verdiğinin anlaşılması üzerine konuyla ilgili okul müdürlükleri de uyarıldı. İşletmenin bu yıl herhangi bir eğitim kurumuyla yemek anlaşmasının bulunmadığı saptandı, bundan sonra da böyle bir anlaşma yapılmaması için önlem alındı.

BİR İŞLETMEDE DAHA RASTLANDI

İl ve ilçe müdürlüklerinin kendilerinin yaptığı kontrolellerin dışında, "Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan bir ihbar üzerine denetlenen, Aydın'ın Ata Mahallesi Toptan Gıda Çarşısı 694 Sokak'ta faaliyet gösteren M.A.'e ait lokantadaki dana kavurma ve musakka yemeğinden numune alındı. Laboratuvar sonucuna göre içinde domuz etinin bulunduğunun tespit edrilmesi üzerine, 15 bin 466 lira idari para cezası uygulandı. Bu işletme ile ilgili de yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

DHA

Etiketler Aydın domuz eti