Apo un İstekleri

Güncelleme:

Bakın hani geçenlerde Silvan’ da ki 13 şehit haberine isyanımızı belirtmiştik. Sadece yazı yazarak, yani işimizi yaparak.

 Yine bazı aydın ve entellektüel yazarlarımız, sanatçılarımız  ise.

Açıkhava’ da ki konser sırasında şehit haberlerinin ardından, Kürtçe şarkı söyleyen Aynur Doğan’ ın  bir grup insan tarafından yuhalanmasına isyan ettiler,   protesto etmek için de  bir basın açıklamasını hem Türkçe, hem Kürtçe okudular. Ve dediler ki;

 "Aynur Doğan’ın 15 Temmuz’da Açıkhava Tiyatrosunda yaşadıkları Türkiye’de son dönemin bir özetini oluşturuyor. Tahammülsüzlüğü ve ölümleri kışkırtan bu anlayışı kınıyoruz. Herkesi ölümlerin önünü almak ve Kürt halkının demokratik taleplerini dikkate alarak, barışın adımlarını atmak yönünde sorumlu davramaya davet ediyoruz" 

Peki çok güzel bir davranış gayet iyi niyetli ve  medeni....

Bu gün  ki gelişmelerde ise; İmrali’ da ki nin ağzından avukatları aracılığı ile taleplerini okuyoruz.

Efendim tek muhatab bizzat  kendileri olacakmış. Yani devlet kendisini muhatap alacakmış. Öyle ya yıllardır İmralı’ da özenle bakılıp, görüşlerine başvuruluyor. Bir laf ediyor ertesi gün sürmanşet haber oluyor.

Koşullarının düzeltilmesini istiyormuş, hatta ev hapsi, ondan  daha da iyisi serbest bırakılmak arzusundaymış. Tabii neden olmasın demokrasi var, isteyenin bir yüzü kara....

Pkk nın silahları bırakmasını istiyorsak, devlet de silahlarını bırakacak, sözünü de Başbakan verecekmiş. Yani devlet ve pkk yı muhatap alacak....

Anayasa onların istediği gibi yapılmazsa sorun çözülmezmiş. Buna söylenecek bir lafım yok, aydın gazetecilerimiz çözsünler benim aklım ermez.

Tutuklu milletvekilleri için anayasa ve yasa değişikliği yapılmalıymış. Yaklaşık 3 yıldır içeride olan tutuklu gazeteci ve generaller için böyle bir şey düşünememiştik, iyi ki aklımıza geldi.

Bu şartlar yerine gelirse barış güvercini apo 1 hafta da Kürt sorununu çözermiş.

Şimdi merak ediyorum bizim barışcıl ve aydın köşe yazarlarımız sanatçılarımız, bu önerileri nasıl değerlendirecekler ve ne kadarının demokratik haklar  olduğunu söyleyecekler?

Yine kendi akıllarınca bir ortak nokta mı bulmaya çalışacaklar?

Yoksa barış adına Apo’ nun isteklerini bir bir yerine mi getirilmesini salık verecekler?

Bekleyip göreceğiz....