BBG evine ne oldu

Güncelleme:

Kafamda sürekli sorular dolaşıyor.  Bazısı cevabı belli sorular belki. Bazılarının cevabının doğru olmamasını istiyorum. Bazı sorular var cevap bulamıyorum.
Sahi son iki aydır neler oluyor?

Geçen hafta MİT-PKK görüşme kaydı İnternet’e sızdırıldı. Herkes kimin sızdırdığı ile meşgul oldu. Tavşana bakarken millet, tazı başka işler çevirmeye devam etti.

Sızdırılan/servis edilen kasette ince detaylar var kuşkusuz. Çok garip diyaloglar ve bu görüşmelerin uzun zamandır devam ettiğinin ipuçları var. Kasette adı geçen, sesi duyulan “yetkili” PKK’lılara “metropolleri de patlayıcılarla doldurdunuz” diyor.
Yani MİT terör örgütünün ensesinde...

Fakat uzun süredir görüşmeler yapılmasına ve terör örgütünün neredeyse tüm planlarının öğrenilmesine rağmen, son iki ayda 70’den fazla şehit verilmesini engelleyemiyoruz.
Bu zaman diliminde hayatlarını kaybeden siviller de var…

Ciddi bir istihbarat açığı olduğu kesin.

Son dönemde Çukurca’da, Bitlis’te, Tunceli’de, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen terör saldırılarının engellenememesinin bir açıklaması olmalı. Metropolleri de patlayıcılarla doldurduğunu bilen istihbarat Ankara’nın göbeğindeki patlamayı engelleyemiyor? Ya da güvenlik güçleri ile istihbarat paylaşımında sıkıntı var.

Madem attığı adımları biliyoruz, neden engel olamıyoruz?
Ayrıca BBG evi gibi izlemiyor muyduk, ne oldu?

DIŞ POLİTİKA

Son bir ayda inanılmaz hareketli bir dış politika izliyoruz. Dün selam verdiğimiz ülkelere sırt çeviriyoruz, dün soğuk davrandığımız ülkelerle anlaşmalar imzalıyoruz! Eksen kayması bu olsa gerek!

Amerika’nın BOP hedefi doğrultusunda yenidünya düzeni kuruluyor. Tarihi günler yaşıyoruz ve Türkiye yenidünya’da kendine farklı bir konum hazırlıyor. Değişim, yönetimlerle kalmayacak, haritalar da değişecek!

Tüm bu değişikliğin mimarı ve planlayıcısı Amerika! Dünya’da son yıllarda en çok sivilin hayatını alan, işgalci, sınır ve kural tanımaz bir ülke. Afganistan’ı, Irak’ı yağmalayan, vakti zamanında Saddam’ı yaratan, Bin Ladin’i besleyen, Kaddafi’ye destek olan Amerika. Gel gör ki; sırtımızı dayadığımız ülke Amerika!

Şimdi biz PKK’ya silah desteği yapan, savaş uçakları ile terör kamplarına gıda yardımı yapan Amerika’nın zenginliğini ve üstünlüğünü koruma projesi uğruna, Malatya’dan, tarihi
dostluğumuz olan İran’a füze rampaları doğrultulmasına izin veriyoruz. Şimdi biz yıllarca kader birliği yaptığımız ülkelerin demokrasi adına yağmalanmasına önayak oluyoruz.

Bir önceki yazımda da söylemiştim. İsrail ile yaşanan krizin geçici hatta suni olduğunu düşünüyorum. Kökü dışarıda bir senaryo’nun habersiz ve iyi niyetli oyuncusuyuz belki. Kim bilir? Tabi olaya iyi niyet ile yaklaşabilir ve Amerika’nın Ortadoğu’da İsrail’in yarattığı gerginlikler, işlediği suçların altından kalkamadı ve kendisine BOP’da Türkiye’nin yardım etmesini istemiş olabilir.

Velev ki öyle ve diyelim ki Amerika tarihi dostu İsrail’i saf dışı bıraktı, deyim yerindeyse sattı… Bu durumda sorun bakalım kendinize… İsrail’i satan bir ülke Türkiye’yi neden satmasın?

Mastürbasyon

Bizler, terör gibi dış politika gibi ciddiyetsiz konularla kafa yorarken az kalsın tarihi bir fırsatı kaçırıyorduk. Cesur yazarımız Ayşe Arman ilk mastürbasyon deneyimini yazdı. Müjdeler olsun ki bu yazı sayesinde 51 çekmek gibi yeni bir tabir girdi hayatımıza. Güle güle ve zevk ile kullansın insanlarımız!

http://www.twitter.com/yolagiden

 

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar