Bize her gün Kurban Bayramı

Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğünün raporuna göre 2001 yılından 2010 yılına kadar 44 bin’e yakın insanımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. İki milyona yakın insanımız ise yaralandı! Ölen insanlarımızın sayısı küçük bir il nüfusuna eşit!

Sebebi ister yol hatası olsun, ister kullanıcı hatası. Bu neresinden bakarsanız bakın katliamdır.

Katliamın sorumlusu ise sadece araç kullanıcıları değildir. Vurdumduymaz davranan sorumsuz sorumlular, trafik canavarını önemsemeyen yöneticiler. Vurguncu müteahhitler, başladığı işi bitirmeyen, tabela bile koymayan belediyeciler.

Kısacası çok ayaklı bir yapıdan bahsediyoruz. Burada araç kullanıcılarının çoğu zavallı kurbanlardır.

Binlerce can, milyonlarca tutarında maddi hasar… Kaybolan hatıralar, yaşanmışlıklar, yitip giden umutlar, beklentiler. Belki de bir nesil!

Türkiye’de uzun tatiller hep bir kavuşmaya değil büyük ayrılıklara vesile oluyor. Oysa ne güzel başlıyor olmalı yolculuklar. Uzaktaki, uzun zamandır görüşülmeyen, sabahlara varan sohbetler edilemeyen akrabaları görme telaşı! Belki yorucu iş hayatından, şehir stresinden biraz olsun uzaklaşmak için bir tatil beldesinde yapılan otel rezervasyonu!

Günümüzde insanlar stres yükü olarak yaşıyorlar. Yoğun çalışma temposu insanlara tatili ihtiyaç kılıyor. Dini veya resmi bayramlardaki tatiller stresten kaçmak için fırsat yaratsa da ölüme açılan bir kapı oluyor. Anlık bir hata veya ihmal alıp götürüyor her şeyi.

İyi şeyler için ölmek bu olsa gerek!

Siz istediğiniz kadar kurallara uyun, aracınızı dikkatli kullanın... Karşıdan gelen, kural tanımaz, dikkatsiz veya sarhoş bir hanzo aile faciasına da yol açabiliyor, büyük trafik katliamına da!

Türkiye bölücü terör örgütü ile savaşa dursun, 30 yıllık terör bilânçosundan daha ağır fatura trafik tarafından kesiliyor. Türkiye, bölücü teröre 1984 yılından beri 35 bin insanını kurban verdi. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin faturası 172 ölü olarak kesildi. Geçen yılki 9 günlük tatildeki fatura ise ölen yurttaş sayısı 150 idi!

Bu ülkede hız yapmayı, sağdan geçmeyi, sol şeritte aheste gitmeyi, emniyet şeridini işgal etmeyi, kırmızı ışıkta geçmeyi marifet sayan milyonlarca insan bulabilirsiniz. Ve kimse bu canavardan korkmuyor, olanlardan ders almıyor.

Şimdi önümüzde Kurban Bayramı var. Aslına bakarsanız Türkiye’nin ne iç ne de dış düşmana ihtiyacı yok. Tatili uzun tutsunlar, yeter!

Kaç gün tatil olacağı henüz net değil ama yolların kan gölü olacağının garantisi var!
Maalesef, hal böyle olunca önümüzdeki bayramlara da bakamıyoruz!

Bize her gün Kurban Bayramı çünkü...
Tek fark, bu kurban ağlatıyor birimizi!

www.twitter.com/yolagiden

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar