Fidanlar kanla sulanırken

Güncelleme:

Hakkâri Çukurca’da teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırı sonucu 24 askerimizi şehit verdik. Çok sayıda yaralı var.

Yazmak ne kadar kolay değil mi? 24 şehit! Bir de büyüten anneye-babaya sorun, nasıl büyüdü ne hayalleri, ne hasretleri vardı? Hayallerle, emeklerle büyüttüğün bir fidan, kahpe bir kurşunla yere düşüyor ama elinizden bir şey gelmiyor! Ne büyük bir acı!
 
Fidanlar kanla sulanırken, gazete köşelerinde, televizyon ekranlarında halkın aklıyla dalga geçen gündem satıcıları diyorlar ki; "hayat devam ediyor" barıştan bahsetmeliyiz... Ben, sen, o barıştan bahsederek “geyik” yaparken; bu ülkenin gencecik fidanları için, Mehmet için, Ahmet için, daha niceleri için hayat bitti! Anlıyor musunuz?
 
VURULMAMAK İÇİN VURACAKSIN
 
Sorular var aklı kurcalayan. Bazısı cevapsız, üzüyor insanı… Teröristin şehir merkezlerinde bile cirit attığı bir dönemde kırsaldaki askeri birlikler neden bu kadar kolay pusuya düşüyorlar, neden bu kadar çok ölüyoruz? Neden hazırlıklı değiliz? Neden yardımlar ‘en kısa zamanda’ gelmiyor? Heron’lar nerede ve kime hizmet ediyor?

1984 yılından beri artık öğrendiğimiz bir şey vardı. Her sonbaharda terör örgütünün kış hazırlığı yaptığı ve eylemlerini asgari düzeye çekiyorlardı. Fakat artık bunun böyle olmadığını görüyoruz. Aylarca davul zurna çalmadığımız kaldı SİNİR ÖTESİ operasyon için... Oysa vurulmamak için vuracaktın… Duyurduk, haber verdik, kaçtılar.

BDP FAKTÖRÜ

Kim ne derse desin bir paradoksla karşı karşıyayız. BDP, PKK'ya Terörist diyemiyor, demiyor. Bazı konularda aynı dili konuşuyor, hatta destekliyor. BDP, Kürt halkının büyük çoğunluğu tarafından destekleniyor. Barışa gerçekten de taraf olanlar bir takım fedakârlıklarda bulunurlar. Fakat BDP’nin ağzından terör örgütü aleyhine hiçbir söz duyamıyoruz! Bırakın eleştirmeyi, aleyhinde konuşmayı "Bu bir savaş, bu savaşta her iki taraftan da insanlar yaşamını yitiriyor" diyor BDP’li Pervin Buldan.

Bu madem bir savaş neden TSK’nın operasyonlarını durdurmak için türlü taklalar atıyorsunuz, türü kelime oyunları oynuyorsunuz?
 
KÜRTLER BARIŞA EL UZATILMASINI SAĞLAMALI

Apo'nun hücresi 14 cm kısaldı diye eylem yapan veya terörist cenazesini sahiplenen mitingler yapan Kürt halkı böylesi bir terör saldırısında, katliamda sessiz kalıyor. Oysa dünyanın neresinde doğarsa doğsun, ölen her evladın bir anası var. Ana dili farklı olabilir ama ana yüreği tüm coğrafyalarda aynıdır! Başta analar olmak üzere tüm Kürtler lanetlesin bu katliamı, inanalım kardeşliğe! Kürtlerin teröristi, terörü desteklemediğini hep birlikte haykıralım.

YETER

Bizi, bu ülkenin insanını her gelen şehit haberi ile yani hep kandırdılar… Kanı yerde kalmayacak dediler gözlerimizin içine baka baka… Belki de gerçekten haklılardı.
Yağmur yağdı, kan silindi… Kanları yerde kalmadı işte! Ama bu kez… Yani bir kere daha kanları yerde kalmasın… Yeter!
 
KLİŞELEŞMİŞ YALANLAR

Örgüt can çekişiyor
Kanı yerde kalmayacak
Bıçak kemğie dayandı
Halk örgüte destek vermiyor
Terör örgütüne hizmet eden herkes, hesabını vermeye hazır olsun
İntikam misliyle olacaktır

TAVSİYE YAZI

Teröre hayır diyebilmek

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar