Hayırlı bir iş: Twestival

Güncelleme:
2007 yılında kullanıma açılan Twitter, Dünya'da en yaygın kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden birisi olmaya devam ediyor.
 
Sosyal Medya, Dünya'da iletişim tekniği olarak kullanılırken, Türkiye'de "kimin daha çok takipçisi var" yarışı var.

Özellikle Twitter gelişmiş ülkelerde sanayicisinden, sporcusuna, politikacısından, gazetecisine en çok ilgi gören bir iletişim aracı olarak kullanılıyor. Bill Gates ve Barack Obama twitter’ı en çok kullanan dünyaca tanınmış iki sima sadece.

Twitter kullanıcıları bu etkin paylaşım aracını faydalı işler için ve deyim yerindeyse tam yerinde kullanıyorlar. Dünya’da gelişen bir festival çeşidi olarak twitter kullanıcıları da Twestival adı ile organize edilen festivaller düzenliyorlar. Bu festivallerin amacı yardım kampanyaları düzenlemek ve ihtiyaç duyulan bölgelere bu yardımı ulaştırmak.

Twestival, Londra, Paris, New York, San Francisco, Toronto, Frankfurt, Amsterdam, Sidney, Melbourne gibi farklı bölgelerdeki birçok kentte kutlanıyor. Dünyadaki festivallerde 2009 Yılında toplanan bağışlarla Etiyopya’da 17 000 çocuğa ömür boyu içme suyu sağlanmış.

İki yıldır Türkiye’de de dünya Kültür Başkenti İstanbul’da kutlanıyor. 2009 yılında bir küresel bir de yerel iki kez düzenlenen festivalin üçüncüsü için hummalı bir çalışma var... 2009 yılında düzenlenen yardım kampanyası sonucu Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) yararına toplam 9600 TL yardım bağışı gerçekleşmiş. 2010 festivalinden elde edilecek olan gelir Dünya çapında uluslararası bir insani yardım örgütü olan Concern'e verilecek.

Twitter’ın dünya çapındaki her kullanıcısının, yerel ve global bağış toplamayı sağlayacağı bu organizasyon, İnternet’in sosyal yaşamı iyileştirme gücünü ortaya koyacak. Bu kampanyada kullanılan slogan her şeyi açıklar nitelikte aslında: Twestival ile Twitter kullanıcıları ‘Dünyayı Değiştirecek’ dakikaları kutlayacak... İnsanlık daha ölmedi mesajı verecekler...

İlgilenenler http://istanbul.twestival.com/ adresinden detaylı bilgiye ulaşabilir ve İstanbul Twestival twitter hesabını http://twitter.com/IstanbulTWSTVL adresinden takip edebilirler. Ayrıca: http://www.concern.net/

Twitter'dan yayılan başka bir kampanyayı gazeteci katiline, gazeteci ilgisi başlıklı yazımın üçüncü bölümünde duyurmuştum. Umarım kötü fikirli yardım virüsleri bu kampanyaların amacına ulaşmasını engelleyemezler.

Genelkurmay

 

Günlerdir Taraf Gazetesinin yaydığı haberlerle yatıp, bu haberlere yapılan yorumlarla kalkıyoruz. Hiçbir demokratik ülkede Genelkurmay bu denli yıpratılamaz. Dünya’nın her köşesinde yapılan tüm darbe senaryoları bizzat CIA tarafından hazırlanıp, Amerika tarafından uygulanıyorken kimse Amerikan Genel Kurmayını yıpratamıyor.

Gerçekleşmemiş darbe senaryolarından bahsediyoruz. Burada iş GK Başkanı İlker Başbuğ'a düşüyor. Paşa, konuşmaktan daha ziyade bu haberlerin kaynağına inmeli ve bu planların hesabını sormalıdır. Darbe senaryolarını araştırmalı ve bu belgeleri dışarı sızdıranlarla yargı yolu ile hesaplaşmalıdır.

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar