İdam... Yetmez Ama Evet

Güncelleme:

Kayseri’de geçen yıl birden bire ortadan kaybolan çocukların ölmüş bedenlerine ulaşılınca idam tartışmaları ülkenin gündemine tekrar yerleşti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün özel ilgisi sebebi ile kaybolan üç çocuğun cesedine de katiline de ulaşıldı. Ama bu ülkede nice çocuklar var ne katili bulunuyor ne de bedeni!

Bu ülkede nereye baksanız çürümüşlük var! Hangi makama, hangi kuruma bakarsanız çivisi çıkmış! Kuşkusuz temel problem eğitim. Sadece diplomaya endekslenen eğitim sisteminin yaratığı kolaycılık anlayışı bir ülkenin geleceğini yok ediyor.

Kimse çıkıp suçu İnternet’e filan bağlamasın. Bu toplum bitmiş, ahlak çökmüş, uzatmalar hakemin iyi niyetiyle oynanıyor! Belki de şans bu! Suçlu yeterli kanunu çıkarmayan top yekûn siyaset ve siyasetçidir. Suçlu çocukların sokaklardaki güvenliğini sağlayamayan emniyet ve kolluk kuvvetleridir. Ve elbette suçlu, her şeyi bir başkasından bekleyen, komşusuna kendi kadar güvenen ailelerdir. Suçlu, tacizciye, tecavüzcüye uslanacakları cezayı veremeyen, tecavüzcüde, tecavüzcüde iyi hal gören kanun adamlarıdır.

Yolda sokakta, kadının, çocuğun namusunu hayatını koruyamayanların, hapishanede tecavüzcünün, katilin başına bir iş gelmesinden korkması bana saçma geliyor. Yemişim yaşam hakkını! Çocuğa tecavüz edebilecek kadar midesiz, canını alacak kadar canileşen bir yaratığın aldığı her nefes, yediği her lokma haramdır.

Bu ülkede bu konu uzun yıllardır tartışılıyor ve daha yıllarca tartışılır. Bu ülkede her gün onlarca çocuk taciz ediliyor, tecavüze uğruyor, cinayete kurban gidiyor. Uzun zaman geçmedi… Daha bir yıl kadar önce bu sitede bir yazı yazmıştım “İdam” konusunda.Hala aynı fikirdeyim. Çocuk tecavüz ve cinayetlerinde idam’ın bu ülkede uygulanmasını gönülden istiyorum.

AKDENİZ OYUNLARI

Belki kimse farkında değil ama Anadolu da iyi işler olmaya devam ediyor. Ulusal basın hayatın İstanbul’dan ibaret olduğunu sanıyor olsa da İstanbul Anadolu’dan besleniyor.

İyi işlerden birisi de 2013 Akdeniz Oyunlarının Mersin’de yapılacak olması. Başta eski Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Başkanı Macit Özcan ve Gençlik Spor İl Müdürü olmak üzere uzun yıllardır verilen uğraşın sonucu alındı.

Yunanistan ekonomik sıkıntılardan dolayı düzenleyemeyeceğini beyan etti ve Organizasyon Komitesi yeni bir aday belirlemek istedi. Adaylardan birisi Libya, diğeri İspanya ve üçüncüsü de Mersin’di. Libya’daki iç karışıklık, İspanya’nın oyunları daha yeni düzenlemiş olması Türkiye’nin elini kuvvetlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın garanti mektubunu imzalamasıyla da Mersin’in eli daha bir kuvvetlendi ve Türkiye 2013 Akdeniz Oyunlarını düzenlemeye hak kazandı.

İstanbul basını pek bilmez: 2011 yılında Oryantiring Türkiye Şampiyonası 1. Kademe yarışmaları, Genç Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası eleme Grubu maçları, Okçuluk Türkiye Salon Şampiyonası Mersin'de Yapıldı. ‎2010 yılında, Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası, ‎'Badminton 13 Yaş Altı Balkan Şampiyonası, Avrupa Bowling Şampiyonası, Avrupa Salon Hokeyi Şampiyonası, 2009-2010 sezonu U14 Türkiye Şampiyonası finalleri, Özel Yetenekli Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Türkiye Liselerarası Futbol Şampiyonası'nın yarı final ayağına Mersin ev sahipliği yaptı. ‎

Ve buna benzer nice uluslar arası turnuvalar, ülke ve bölge finalleri… Kısacası Mersin spor kenti olarak hep keşfedilmeyi bekledi. Şükür ki Uluslararası Olimpiyat Komitesi Mersinin varlığını keşfetti.

Son söz Akdeniz Oyunlarının bir kısmının Adana’ya verilmesini isteyen komşu kent yöneticilerine… YıllardırMersinli yöneticiler şehir şehir, ülke ülke dolaşıp destek ararken neredeydiniz? Bu durumu en iyi “Armut piş ağzıma düş“ atasözü açıklıyor sanırım. Ama emeksiz yemek olur mu? Bu kadar koşturmadan sonra alın bir kısmı da sizde olsun diyen bir Mersin yöneticisi varsa… Neyse, bu konuyu konuşmak bile ayıpla iştigaldir!

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar