İdam

Güncelleme:
Eminim başlığı okuyan herkesin aklına doğrudan bölücü başı Abdullah Öcalan gelmiştir. Ama onun bu yazı ile uzaktan yakından alakası yok! Bir baba olarak bu ülkede yaşayan çocukların durumu içimi yaralıyor. Çocukların içler acısı halini görmek için baba olmaya gerek yok oysa.
 
Yıllarca ceviz kabuğunu doldurmayacak sabun köpüğü haberlerin yer aldığı 3. sayfalarda çocuk istismarının, tacizlerin, eline silah tutuşturulan çocukların haberleri ile dolması insan yüreğini derinden yaralıyor.
 
Gün geçmiyor ki; gazetelerde bir çocuk dramı yer bulmasın. Artık bu haberler 3.sayfalara sığmaz oldu... Manşetlere, birinci sayfalara taşınanlar var içlerinde. İnsanı derinden yaralayan aile dramları, çocuk istismarları...
 
Geçen haftalarda tüm gazetelerde haberdi. Okumuşsunuzdur. Suriye’de oturan bir aile iki taksitle satmış kızını 40 yaşındaki bir gönlü ihtiyara. Adam uyuşturucu, gasp, hırsızlık, yaralama gibi çok suçu tek bedene sığdıranlardan. Kocaman elleriyle dövmüş küçücük yavrucağı... Uyuşturucu kullandırmış, porno izlettirmiş, taciz etmiş, yetmemiş tecavüz etmiş. Boyu uzamış, kocaman elleri varmış ama yüreği bir çocuğun yüreğinden güçlü ve temiz asla değil.
 
Başlık parası istemenin günümüzde karşılığı ne olabilir? Ayrıca köle ticareti yasak değil mi? Bir mal mıdır bu ülkenin kadınları, kızları... Hele küçücük çocukları! Şimdilerde bu çocuklar neden intihar ediyorlar diye sorar olduk. Sanki cevabını bilmiyormuşuz gibi.
 
Hala kayıp olan 1.500 civarında çocuk hangi ülkede? Suça teşvik edilen, horlanan, bedeni köreltilen, satılan, mendil sattırılan, yolda dilendirilen, mayınlara kurban edilen, sırtından vurulan çocuklar bizim ülkemizde değiller! Sanki çok müthiş bir eğitim sistemimiz var. Sanki çocuklardan sınav atı yaratan bizler değiliz. Düşünmeyi, sorgulamayı ve analiz yeteneğini geliştirecek mantık, felsefe ve psikoloji gibi dersler itina ile eğitim sistemimizde. Sanki hak ettiği değeri veriyormuşuz gibi çocuklara! Çizgi film kahramanlarına özendirilen, balkonlardan, damlardan atlamaya özendirilen bizim çocuklarımız değillerdi!
 
Küçücük çocukları taş atıyor diye hapislere tıktık da, çocukların ellerine o taşları verenlere ceza vermeyi beceremedik!
 
Anayasa değişiklikleri yapılırken çocuk koruma kanununa öncelik verilmeli. Çocukların yaşlarından yararlanıp suç işletenler, hayallerini yıkanlar, bedenlerini tüketenler, ruhlarını köreltenler en ağır cezalara çarptırılmalı. Varsın idama mahkûm olsunlar. Üzülmem. Türkiye’de bu gibi insan olamamış küçük adamlar için idam cezası uygulanmalıdır.
 

Çocukları korumakla insan haklarında yol alabilir bu ülke. Çocuklara değer vermekle, adam yerine koymakla, ruhlarını dinleyip, psikolojilerini anlamakla ve başlık parası adı altında bir mal gibi satmamakla çağdaş seviyeye ulaşılabilinir.

 
Yaşı küçük çocuklar için başlık parası isteyen de veren de, cezalandırılsın. Kaldırın şu başlık parasını artık da kadınlarımıza verdiğiniz değer para ile ölçülmesin. Adam olamamış küçük insanları tekrar eğitin. İnsanlık hak ettiği evrensel değerlere ulaşsın.
 
 
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar