Öğretmenler Atama Diye MELErken

Güncelleme:

Müjdeli haber Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi… Devletin, sınavla mele alımı yapılacağını söyledi!  

Din hizmetine ihtiyaç  duyulan ve özellik arz eden yerlerde bu ihtiyacı karşılamak üzere yetişmiş eleman istihdamına ve hizmet önceliğine göre devlete ataması yapılan mollalar yerleştirilecek! Yetişmiş eleman dendiğine bakmayın. yetişmiş olmakla kast edilen şey çağdaş eğitim değildir!  

Ayrıca din hizmetine ihtiyaç duyulması ne demek? Devlet yetişmiş imam mı görevlendiremiyor? Okullarda bile temel eğitim olarak okutulmadı mı din ve ahlak bilgisi!  

Mele denilen kadro tastamam Mollo’nın ta kendisidir. Sanırım Molla demek istemedikleri için Mele diyerek işi hafife alıyorlar. Mollalar, Diyanet kadrosunda sözleşmeli İmam Hatip olarak görev yapacak! Bu 1000 kişi İmam Hatip olarak görev yapacaksa, İmam Hatip okulları neden mezun vermeye devam ediyor? Her yıl devlet kadrosuna ataması yapılan İmam hatip mezunları hangi kadrolarda çalışmaktadır? 

Bu kadro ilanı  bile başlı başına Laik Cumhuriyet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığının da sona yaklaştığının göstergesidir.

Kim bilir!

Kısaca Mele, idarecilerin görüşlerine başvurup istişare ettiği, toplumun yönetiminde söz sahibi olan yöneticiler demek! Bu Mollalar özellikle Doğu, Güneydoğu merkezli alınacağı söyleniyor. İnsanın aklına başka sorular geliyor. Batıya ve Büyükşehirlere Mollalar atanacak mı? Molla sistemi yaygınlaşır mı? Yaygınlaşırsa Şeyhülislam şekline dönüşür mü? Mollalar, bölgede aşiretlerin etkisi altında kalır mı? Siyasette taraf olup, belirleyici rol üstlenirler mi? Bu alımların arkası gelir mi? Mesela; birkaç yıl sonra hastanelere doktor’a yardımcı olarak "şifacı" mahkemelere hakim yerine "kadı" koyulabilir mi? 

Öğretmen atamaları

Yıllardır yalan rüzgarına dönen bir konu oldu öğretmen atamaları. Hükümet, devletin mezun ettiği öğretmenleri atamayarak ciddi bir kitleyi sıkıntıya soktu. Öğretmenler “atama” beklerken geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Atama bekleyen öğretmen sayısı 264 bin, bizim ihtiyacımız 60 bin. Başka işlere yönelsinler" demişti. 

Türk Eğitim Sendikasına ziyarette bulunan AKP Gurup Başkan vekili Mustafa ELİTAŞ ise, “doçent 2400 TL, öğretmen 1800 TL alıyormuş,  ne iş yapıyorlar?  Daha ne verelim?  Git git gel. Beğenmeyen başka iş yapsın” demiş! Öğretmenlik mesleğinin küçümsenmesini kabul etmek mümkün değildir! Ne iş yapıyorlar ne demek?

Kısacası öğretmenler atama diye melerken, hükümetten Mele açılımı geldi! 

#5393ekadro

Atama demişken belediyelerde sözleşmeli olarak çalışan binlerce çalışan kadro bekliyor. Bu insanlar kendilerince haklı bir mücadelenin içindeler ve sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyorlar.  

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar