Savaş Oyun Değildir

Güncelleme:

Tunceli'de bazı açıklamalarda bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Dersim olayları konusunda, Dersim’lilerle alay eder gibi acıların hafife alındığını belirterek ve Başbakan Erdoğan hakkında bazı sözler söyledi. Eminim bu sözlere cevap hem başbakandan hem de çoğu gazeteciden gelecektir.

Ben aynı  konuşmada yapılan bir başka söze takıldım. Diyor ki Demirtaş; Hiç kimse Kürt halkına silahı bırakın dememeli! Ve ekliyor: Kürtler dağa nasıl gidilir biliyor!

Ağzını  her açtığında demokrasi kahramanlığına soyunan Demirtaş bu sözleriyle silah ve şiddetin yanında olduğunu kendi ifadeleriyle tespit etmiştir. Bu aynı zamanda tescil ifadesidir.

Türkiye’de yaşanan can kayıplarının ve terör olaylarının son bulması  ve normal hayata dönüşün önünde bazı engeller var. Hükümet ağır aksak da olsa bu engelleri kaldırmaya niyetli. Bayağı yol da alındı. Fakat Kürt siyasetçiler de barış ve gerçek demokrasi için elini taşın altına sokmalıdırlar.

Yollara döşenen mayınlardan, dağdan, karanlıktan atılan kurşunlardan, uzun namlulu silahlardan, öngörüsüz siyasetçilerin deli saçması açıklamalarından dolayı barış bu ülkeye gelemiyor ki!

Özellikle Kürt Milliyetçisi siyasetçiler, BDP PKK’nın döktüğü kanı  meşru göstermektedirler.

Anlaşılan o ki; BDP’nin bu kanın durmasıyla pek ilgisi yok. Çünkü bu açıklamalar sürdükçe PKK silah bırakmaz, asker-polis katletmeye, suçsuz sivilleri öldürmeye devam eder. Karakollar bombalanır, yollara mayınlar döşenir.

Peki, askerler vurulup, karakollar bombalanırken askerin eli armut mu toplamalı?

Bir aklıselim PKK’ya yeter demeyecek mi?

Başka insanların canları  üzerinden siyaset yapmak doğru değildir.

Türkiye’de 1984 yılından beri çok can kayıpları yaşandı. Yitirilen insan sayısı  küçük bir il sayısı kadar. Bu alenen bir savaştır ve savaş bir strateji oyunu değildir. Oyun hiç değildir.

Savaş  oyunu bilgisayarlarda oynandığı  gibi değildir.

Birden fazla “can” savaş oyunlarında olur.

Gerçek hayatta “can” toprağa düşerse yeşermez bir daha.

BDP’li siyasetçiler Kürtleri dağa çıkarmaya teşvik edeceklerine hep birlikte barış içinde yaşamanın yolunu aramalıdırlar. 

Sevdiğim bir şarkı  sözüdür. Bütün dünya buna inansa, bir insansa hayat bayram olsa…  İnsanlar el ele tutuşsa birlik olsa uzansak sonsuza!

Kürtlere doğum kontrolü

Prof. Anıl Çeçen, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda “Neden bugün Türklere yönelik bir doğum kontrolü yapılırken Doğu Anadolu’da yoksul Kürtlerin 10 tane çocuğu var? Ben araştırdım. Baktım ki, Dünya Bankası fonlarından bunlara para yardımı yapılıyor. Burada bir plan var” diyor.

Lütfen söyler misiniz?

Haksız mı? 

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar