Türk - Yunan savaşı televizyonda başlıyor.. Kadın ve çocuk katili Türk askeri iftirası...

Güncelleme:

Haber3.com yazarı Aydın Özdalga yazdı: Türk - Yunan savaşı televizyonda başlıyor.. Kadın ve çocuk katili Türk askeri iftirası...

Yunanistan'ın en çok izlenen kanallarından MEGA TV’de Türkiye  ile kriz yaratacak bir Yunan dizisi bu akşam yayına giriyor. Türk ordusuna alçakça iftiralarla dolu dizi,  Kıbrıs Rum kesiminde de ALPHA TV’de yayınlanacak 

Hazırlık ve çekimleri 2 yıldır süren dizinin adı “FAMAGUSTA” Yani bizim “ GAZİMAĞUSA”  dediğimiz Kıbrıs şehrinin Yunanca adı.

Dizi, Kıbrıs , Gazimağusa ‘da 1974 yılında başlıyor. Dizide, 1974’de yapılan “ Kıbrıs Barış Harekatı“ Türk askerinin  işgali olarak lanse ediliyor. Dizi, “Bu Sözde işgalin “ 50. Yıldönümü için hazırlanmış bir propaganda çalışması.

Dizide Türk jetleri sivil halka havadan, Türk askeri de karadan saldırıp kadın ve çocukları katlediyor, işkenceler yapıyor. Dizi izlenmesi çok zor olan vahşet sahneleri ile dolu.

Dizide anlatılan hikayede Rumlar, evlerini, yurtlarını terk edip gitmek zorunda kalmışlar ve Gazimağusa Türkler tarafından işgal edilmiş.

1974!de Kıbrıs’ta yaşanan trajedinin tek sorumlusunun Türkler olduğu iddia ediliyor bu iftiralarla dolu dizide.

Rumlar, yıllar sonra hala orada bulabildikleri kemiklerle DNA tespiti ile yakınlarının cenazelerini aradıklarını dile getiriyorlar. 

Dizide henüz 3 aylık bebeğin ana ve babası tarafından terkedilmesi sonrasında, hayata tutunarak yaşadıkları konu ediliyor.

Londra'da büyüyen bu bebek bugün 50 yaşında. Onun hikayesi ile beraber mallarını ve yakınlarını kaybedenlerin şok edici hikayelerinin anlatılacağı bu dizi de Türk askeri çok ağır iftiralarla karşı karşıya kalıyor.

Oysa Kıbrıs'ta 21 Aralık 1963'te kanlı terör örgütü EOKA militanlarının Kıbrıs Türklerine yönelik başlattığı ve 10 yıldan fazla aralıksız süren Rumların katliamlarından hiç söz etmiyorlar.

Ardı arkası kesilmeyen bu saldırılarda 364 Kıbrıs Türk'ü şehit düştü, 103 Türk köyü boşaltıldı, 25 bin Kıbrıs Türk'ü evlerinden edildi.

Rum çeteleri, 24 Aralık 1963'te Lefkoşa'nın Kumsal bölgesindeki saldırılarına devam ederken Kıbrıs'taki Türk Alayı'nda doktor olarak görev yapan Binbaşı Nihat İlhan'ın eşi ile 3 evladını evinde, banyoda katletti.

Binbaşı İlhan'ın evinin banyo küvetinde eşi Mürüvvet İlhan ile çocukları Murat, Kutsi ve Hakan öldürülmüş olarak bulundu.

Bu olay tarihe ”Banyo Katliamı" olarak geçerken, olayın fotoğrafları hafızalardan hala silinmedi. Katliamın yapıldığı ev Barbarlık Müzesi adıyla ziyarete açıldı.

Haber3.com yazarı Aydın Özdalga yazdı: Türk - Yunan savaşı televizyonda başlıyor.. Kadın ve çocuk katili Türk askeri iftirası...

Türk vatandaşlarına yapılan ve uzun yıllar süren bu akıl almaz Rum katliamına sessiz kalmayan ve vatandaşlarını bu zulümden kurtaran Türk askerine karşı girişilen bu alçakça kara propagandaya Türk Dışişlerinin nasıl bir tavır alacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz . 

Eğer sinirleriniz sağlam değilse, dizinin tanıtımını izlemeyin. 

Aydın ÖZDALGA