Yapay gündemlerin ülkesi

Güncelleme:

Aslına bakarsanız yazı konusu bulmak hiç zor değil. Tek sorun hangisini yazacağınıza karar vermek!

Anadolumuzun bereketli topraklarında yaşanan her günün ayrı bir özelliği var. Sabah uyandığınız gündemi akşama değişmiş olarak buluyorsunuz. Akşam yatana kadar henüz yeni gündemi sindirmişken, başka bir gündeme uyanıyorsunuz.

Ne yazmalısınız? Yeni anayasa tartışmalarına ne olduğunu mu? Terör örgütünün eylemsizlik kararını “bir ay daha” uzattığını mı yoksa! Üçüncü köprü için 2 milyon ağacın kesilecek olması yazı konusu olabilir mi?

Muhafazakar bir geçmişi olan, Komünizmle mücadele eden, adı solculara işkenceciye çıkmış, susurluk sürecinde etkin rol oynayan başarılı bir emniyetçi bugünün egemen yapılanması cemaate savaş mı açmıştı? Yılların Milliyetçi emniyetçisi Hanefi Avcı sol terör örgütüne yardım ve yataklık etti mi?

28 Şubat ürünü Türban sorunu çözülüyor muydu? Kılıçdaroğlu türbanı çözeriz derken samimi miydi? Ergenekon derin yapılanmasından, YARSAV'dan, HSYK'dan korkmayan bugünün muktedir iktidarı, neden türban konusuna 8 yıldır el uzatmıyordu? Kılıçdaroğlu “çözeriz” derken, başbakan Erdoğan neden "lokomotif olsunlar, öncülük etsinler. çözelim" diyordu.

Her konuda cesur adımlar atan, YAŞ' toplantılarında askere "geçit" vermeyen, muhalefete toptan meydan okuyan, anayasa değişikliği ile HSYK ve Anayasa Mahkemesinin yapısını bile değiştiren bir iktidarın kolunu ne bağlayabilir? Sahi türban için her cuma eylem yapan kalabalık, sorun çözülmemiş olmasına rağmen neden sekiz yıldır meydanlarda yok?

Mesela; yıllardır beklenen büyük depremin “müsaitseniz geleceğim” demesine rağmen kimsenin bu konuk için hazırlık yapmıyor olması... Her çağdaş ülkede günlerce tartışılacak, sorumluların hesap vermesini sağlayacak bir konu ama bizde "geçici gündem maddesi." Çünkü ne insana saygı var burada, ne de insanlığa!

Bir televizyon dizisi ile yolda gördüğü kızlara toplu tecavüz eden şerefsizlerin cirit attığı; ama ya mağdurun ya da diziyi yayınlayan kanalın suçlandığı bir ülke Türkiye. Toplumsal ahlak çürümüşlüğü önemli bir gündem maddesi olması gerekirken bizde üçüncü sayfada yer bulur ancak!

Başka önemli gündemlerde var tabi... Bu yüzden her köşe yazarı kendi gündemini oluşturuyor. Bu yüzden halkın refahı, devletin devamlılığı, dün konuşulan sorunun bugün unutulması, şu, bu. Kimsenin derdi değil. İnsan düşünmeden edemiyor: Yoksa Türkiye'nin tüm gündemi yapmacık mı?

Biz en iyisi unutmaya, uyutulmaya devam edelim. Ne de olsa böylesi daha güzel, böylesi daha rahat.

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar