Yerel seçimler, ekonomi, türbandan açılmaya...

Güncelleme:

Geçenlerde 10 yıl önce 10 yıl sonra akımında bir grup genç kız çıkıp başmız örtülüydü açıldık aman ne iyi yaptık ne güzel yaptık diye Twittır’ da paylaşım yapmışlardı. Ve öyle 1-2 tane falan da değil, bir sürü kız sanki sözleşmiş gibi, modern, aydınlık, eli yüzü düzgün ve kendini doğru ifade edebilen bir tavır sergilemişlerdi.

Bunu gören mütedeyyin kişiler de bunun Fetö’nün bir oyunu olduğunu iddia etmişti. Dedik ki haliyle Kabataş’ ta türbanlı bacının başörtüsünün çekildiğinin yalan çıkması gibi bu da her halde yalandı. Farklı bir cenahta ama bu kadar kişi aynı anda başını açamaz. Bu gün de bir baktık ki, önce kapanan sonra açılan kızların biri Haber Sol’ a röportaj vermiş.  İnsanın kafası karışıyor doğrusu…

Önümüzde yerel seçimler var 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmaları tüm partiler için son hızda devam ediyor. Adayların büyük bir kısmı belli olmuşken bütün illerde kıyasıya bir rekabet ve çalışma ortamı var. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde ülkemizin en büyük ili İstanbul'da da rekabet had safhada.
Binali Yıldırım Akp nin veziri gibi ve büyük ihtimalle de seçimlerde önde gidecek. ORC 13 Ocak - 2 Şubat arasında 5950 kişiyle yaptığı anket sonucunda Binali Yıldırım%43,6 ile süreci önde götürüyor. Zaten diğer türlüsü de pek o şehrin hayrına gibi durmuyor. Çünkü bir çok işte olduğu gibi hele de Belediyecilikte Akp, Chp den daha iyi. Bu diğer her yaptığı doğru iyi anlamında demiyorum ama belediyecilikte Akp Recep Tayyip Erdoğan’ ın belediye başkanlığından itibaren daha iyi, o işi başarılı yapıyorlar. Doğrusu Chp bu kafa ile yerel seçimlerde bile bir oy alamaz.

Bu günlerde bazı ekonomistlere bakıyorum hukumete enflasyon düşürmekle ilgili ahkam kesiyor. İşadamları, iş kadınları yetersiz üretim yapıyormuş falan, enflasyon nasıl düzelecekmiş başka türlü yani hukumete bir eleştiri bile yöneltemiyor ama artistik havalarda ahkam kesiyor. Yaptıkları işte, onun, bunun üniversitesinde danışmanlık ders vermek. Twittır da paylaşım yapıyorlar, altında da kendi gibi akılsız bir soru yorumcu. Türkiye bu kafada insanlar oldukça bir adım ileri gitmez. Neden mi; bu ülkede vatandaş, Trt nin katkı payına kadar vergisini sonuna kadar, yediğinden, içtiğinden, aldığından vergi ödüyor mu? Ödüyor, pazarlara bir insenize, orada vatandaşın nasıl zor alışveriş yaptığından, pahallılıktan haber versenize. Ve madem ekonomistsiniz ya, yalancı pehlivanlık yerine, engin bilgilerinizi hukumete, vatandaş lehine versenize, bu pahallılık nasıl aşılacak, vatandaşın iki yakası bir araya nasıl gelecek. İşiniz gücünüz topu taca atmak, gerçek sorunlardan, realiteden uzaklaşmak. 25 kuruşluk naylon poşete itiraz etmek gibi hep boş işler. Adamın naylon poşetin içini dolduracak parası yok ama o onu görmeyip, 25 kuruşluk poşedin derdinde Allah akıl fikir versin…..