Güher Mörel fotoğraf sergisi ''Telaşsız'' Schneidertempel'de

Güher Mörel fotoğraf sergisi ''Telaşsız'' Schneidertempel'de
Güncelleme:

Güher Mörel; aylık dergilerdeki fotoğraflarının ardından ilk kişisel sergisini, “Telaşsız” adıyla, 19 Şubat’ta Galata’da Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açtı.

Güher Mörel'in 30’a yakın fotoğrafın yer aldığı kişisel sergisi ilk günde ziyaretçi akınına uğradı.

Mörel sergi ile ilgili; “Profesyonel fotoğraf makinaları ile yaptığım çekimler ister istemez sıradan naif olan her şeyi, seçilmiş ve özel olana dönüştürüyor. Kimi zaman coşkunun yerini mahcubiyet, doğallığın yerini kurgu alabiliyor. Cep telefonlarında giderek yetkinleştirilen kamera özellikleri ile an’a odaklanmak ve bozulmadan, değişmeden sabitlemek ve söyleyeceğini alçak sesle, telaş etmeden söylemek mümkün olmaya başladı. Doğrusu bunun çekiciliğine kapılmamak mümkün değildi. Henri Cartier Bresson’un ‘Fotoğrafı makina değil insan çeker’ sözünü de hatırlayarak yıllar içinde çekilen fotoğraflar bu sergi ile gün yüzüne çıkmış oldu. Fotoğraflarımı gören Tan Oral beni yüreklendirmese bu sergi olmazdı.”

Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 08 Mart 2020 tarihine dek açık olacak Güher Mörel’in Telaşsız adlı sergisi 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Ancak sergi pazartesi günleri kapalı olacak.

Sergi Bilgileri:

Sergi tarihi: 19 Şubat -08 Mart 2020
Sergi açılışı: 19 Şubat Çarşamba, saat: 18.00- 20.00
Sergi ziyaret: pazartesi kapalı, diğer günler 11.00-18.00
Adres/tel: Schneidertempel Sanat Merkezi, Bankalar Cad. Felek Sokak No.1 Karaköy/İstanbul

www.schnedertempel.org

Seçiniz...