Filistin'e destek veren oyuncu Çığlık 7 kadrosundan çıkarıldı

Filistin'e destek veren oyuncu Çığlık 7 kadrosundan çıkarıldı
Güncelleme:

Oyuncu Melissa Barrera, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle ''Çığlık 7'' filminin kadrosundan çıkarıldı.

"Scream" (Çığlık" serisinin yıldızı, Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, Filistin'e destek mesajı yazmasının ardından "Çığlık 7" filminin kadrosundan çıkarıldı. 

Haber, 33 yaşındaki oyuncunun Filistin'i destekleyen Instagram mesajlarının ardından geldi. 

Kült korku filminin devam serisinde yer alan Barrera’nın Filistin’e destek amaçlı yaptığı paylaşımlar "antisemitist" olarak değerlendirildi.

Barrera Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazze’ye toplama kampı gibi davranılıyor. Herkesi bir araya toplamak, gidecek yer yok, elektrik yok, su yok… İnsanlar tarihimizden hiçbir şey öğrenmedi. Ve tıpkı tarihlerimiz gibi, hala sessizce tüm olanları izliyorlar. Şu anda da soykırım ve etnik temizlik yaşanıyor ancak kimse bir şey yapmıyor” demişti.

Yapım şirketi Spyglass, "Duruşumuz net bir şekilde açıktır: Antisemitizme veya soykırıma, etnik temizliğe, Holokost'un çarpıtılmasına veya açıkça nefret söylemi çizgisini aşan herhangi bir şeye, yanlış atıflar da dahil olmak üzere her türlü nefretin kışkırtılmasına karşı sıfır toleransımız vardır" diyerek Barrera’nın işine son verdi.

Filmin yönetmeni Christopher Landon, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine, “Her şey berbat. Bağırmayı kesin. Bu benim aldığım bir karar değildi” diyerek kendisinin, kadrodan çıkarma kararında rolü olmadığını belirtti.

2021'de "In the Heights" filmindeki rolüyle yıldızı parlayan Barrera, Çığlık serisine 2022'de gösterilen altıncı filmde dahil olmuştu. 

SUSAN SARANDON DA BOYKOT KURBANI
Öte yandan Filistin'e desteğini açıkladığı için Hollywood boykotuyla karşılaşan tek isim Melissa Barrera değil. Oscar'lı oyuncu Susan Sarandon da İsrail’in Filistin'e karşı saldırılarına tepki gösterdiği için, menajerlik şirketi ünlü oyuncuyla yollarını ayırma kararı aldı.