Basın İlan Kurumu'na MASAK incelemesi

Basın İlan Kurumu'na MASAK incelemesi
Güncelleme:

Basın İlan Kurumu'ndaki iddialarla ilgili olarak, BİK'te işten atılan bir çalışan, Mali Suçları Araştırma Kurulu'na bir şikayette bulundu. MASAK'tan bir yanıt geldi...

Basın İlan Kurumu (BİK), resmi ilanlar ile kamu kurum kuruluşlarına ait reklamların, gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık ediyor. BİK, gazete ve dergileri, dönemsel veya şikâyete bağlı olarak mevzuat ve Basın Ahlak Esasları kapsamında denetliyor.

MASAK İNCELEME BAŞLATTI

BİK'teki iddialarla ilgili olarak, BİK'te işten atılan bir çalışan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bir başvuru yapmıştı. Geçen günlerde, CİMER'e yapılan başvuruya yanıt gelmiş, yanıtta, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz başvuru detayı incelenmiş olup, gereği için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmiştir. Takibinin anılan Başsavcılıktan yapılması gerektiği hususu bilgilerinize sunulur" denilmişti.

Konuyla ilgili olarak, eski BİK çalışanı, Mali Suçları Araştırma Kurulu'na da bir şikayette bulundu.

MASAK'a yapılan şikayete de bir yanıt geldi.

Yanıtta gerekli incelemelerin başlatıldığı belirtildi. Verilen yanıtta, “Başvurunuz ilgili Büro Amirliğine sevk edilerek belirtmiş olduğunuz hususlar hakkında görevlilerimizce gerekli inceleme yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Oda TV