Dünya Kupası öncesi muhabirlere canlı yayında saldırı

Güncelleme:

Katar'da gerçekleştirilmesi beklenen 2022 Dünya Kupası’ndan önce skandal bir olay yaşandı. Danimarka televizyon kanalı TV2’nin muhabiri ve kameramanı, canlı yayın sırasında güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğradı.

Dünya Kupası açılış maçı öncesi Katar’ın başkenti Doha’dan canlı yayın yapan ve turnuvayla ilgili bilgiler veren TV2 muhabiri Rasmus Tantholdt, konuşma yaptığı sırada golf arabasıyla yanına gelen güvenlik görevlileriyle karşı karşıya kaldı. Çekim yapılmasını engellemeye çalışan görevliler, gazetecileri kamerayı parçalamakla tehdit etti.

Kendisine engel olmak isteyen kişilere gazeteci olduğunu anlatmaya çalışan muhabir Rasmus Tantholdt, “Bütün dünyayı buraya davet ettiniz. Neden video çekemiyoruz? Burası halka açık bir yer” ifadelerini kullandı. Tantholdt’un akreditasyon belgesini ve çekim yapma iznini göstermesine rağmen kamerayı kapatmaya çalışan bir kişi, çekimi durdurmazlarsa kamerayı parçalamakla tehdit etti.Katarlı görevlilere tepki gösteren muhabir Tantholdt’un, “Kamerayı kıracaksın. Kırmak mı istiyorsun? Devam et. Bizi kamerayı kırmakla tehdit ediyorsunuz” sözleri canlı yayına yansıdı.

Katar’da Norveç kanalı NRK’ye konuşan Tantholdt, yaşananların ardından Katarlı yetkililerin kendisinden özür dilediğini doğruladı. Ancak yine de endişeleri olduğunu söyleyen Tantholdt, “Katarlı yetkililerden gelen mesajın tüm güvenlik görevlilerine ulaştığını sanmıyorum.” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Durumu yanlış anladıkları söylenebilir ama aynı zamanda Katar’ın nasıl bir ülke olduğu hakkında çok şey anlatıyor. Özgür bir medya olarak haber yaptığınızda saldırıya uğrayabilir ve tehdit edilebilirsiniz. Burası özgür ve demokratik bir ülke değil.”

 

Karar