Fox News muhabiri sordu, Hükümet medyası 'Cihan muhabiri'ni 'vatan haini' ilan etti

Fox News muhabiri sordu, Hükümet medyası  'Cihan muhabiri'ni 'vatan haini' ilan etti
Güncelleme:

Fox News muhabiri sordu, Hükümet medyası 'Cihan muhabiri'ni 'vatan haini' ilan etti

Fox News muhabiri sordu, Hükümet medyası  'Cihan muhabiri'ni 'vatan haini' ilan etti

Hükümet medyası Fox News Muhabiri James Rosen’in ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki’ye sorduğu soruyu 'Cihan muhabiri’ diyerek 'hain' ilan ettiler.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda günlük basın toplantısında Fox News muhabirinin Türkiye hakkında sorduğu sorular bazı internet sitelerinde 'Cihan' muhabirinin sorduğu kastedilerek ‘vatan haini’ ilan edildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki en tecrübeli gazetecilerden olan AP muhabiri Matthew Lee günlük basın brifinginde Hamas’ın ABD’nin ‘terörist örgütler’ listesinde olduğuna dikkat çekerek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ‘Hamas yöneticilerinin Türkiye’ye gelip gittiği’ yönündeki açıklamalarını sordu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki’nin bu yöndeki kaygılarını Türkiye’ye ilettiklerini ifade etmesinin ardından Fox News Dışişleri Bakanlığı Muhabiri James Rosen, “Türkiye’nin Halid Meşal gibi kişilileri ağırlaması kendilerini devlet terörü veya teröre destek veren ülkeler listesine girme gibi bir tehlike ile karşı karşıya bırakabilir mi?” sorusunu sordu. Psaki bu soru üzerine, "Ben böyle bir hükme varmazdım." cevabını verdi.

Ancak bazı yandaş haber sitelerinde söz konusu sorular Cihan muhabiri tarafından sorulmuş gibi gösterilerek, “Cemaat’in vatan haini muhabiri bu alçak soruyu sordu.” şeklinde başlıklar ile verildi.(zaman.com.tr)