Mesut Özil için çarpıcı yorum: İslamafobik saldırı...

Mesut Özil için çarpıcı yorum: İslamafobik saldırı...
Güncelleme:

Alman dergisi Der Spiegel, Mesut Özil konusunu manşete taşıyarak çarpıcı yorumlarda bulundu.

Almanya'da Mesut Özil tartışmaları manşetlerden düşmüyor. Yapılan ırkçı ve ayrımcı muamelelerden sonra Almanya Milli Takımı’nı barakan Mesut’un başına gelenler ünlü Alman dergisi Der Spiegel tarafından kapak sayfasına taşındı. ‘Yabancılaştırma’ başlığının kullanıldığı haber-analizde Jakob Augstein yaşananları analiz etti, Mesut Özil’e yapılanların bir Hıristiyan’a yapılmayacağını vurguladı. İşte o geniş analizin çok çarpıcı tespitleri: 

İSMİNİZ GİOVANNİ OLURSA… 

Özil meselesi sadece ırkçılık değildir. Alman İslamofobisi ile ilgili. Yaşananlar herhangi bir göçmenden daha çok Müslümanlarla ilgili. Eğer İtalyan kökenli iseniz ve söz gelimi isminiz Giovanni di Lorenzo ise Almanya’da ayrımcılığa kurban gitme ihtimaliniz daha azdır. İslam’ı eleştirmek sağcı Almanlar’ın favori sporu haline geldi. Mesut Ozil de zaten açıklamasında, ‘Bunlar geçmişin Almanya’sını temsil ediyorlar’ dedi. Dini eleştiri teologlara bırakılmalıdır. Almanya’da ‘Misafir İşçiler’ terimi, ‘Müslümanlar’ anlamına gelir. Müslümanlar kurban olmamalı. 

TRUMP BÖLÜYOR

Lakersli LeBron James, ABD Başkanı Trump’ı sert şekilde eleştirdi. 33 yaşındaki basketbolcu, “Trump sporu ve sporcuları ülkeyi ikiye ayırmak için sıkça kullanıyor. Bunu neden yaptığını anlamak gerçekten güç. Susmayacağım. Beyazların bana ve benim beyazlara bir şey katmam spor ile oldu” dedi. LeBron, zorunda kalmadığı sürece Trump ile görüşmeyeceğini sözlerine ekledi.

Akşam