İkinci el ve sıfır gibi araç satışında yeni satış yöntemi

İkinci el ve sıfır gibi araç satışında yeni satış yöntemi
Güncelleme:

İkinci el araç satışları durağanlaştı, kredi muslukları kapalı olduğu için sıfır km araç alımı zorlaştı ama yeni bir araç için nakit akışı sıkıntısı "değiş/tokuş" yöntemini doğurdu. Galericiler "tarlanı getir, aracını götür" kampanyasına başladı.

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el araba için aldığı tedbirler al-satçıların elini daralttı. Üzerine bir de sıfır araçlar gelmeye başlayınca piyasa hareketlendi. İkinci el otomobil satışları durdu, fiyatlar yüzde 10’a yakın düştü.

Ellerindeki aracı satamayanlarsa takasa yöneldi. Stokların artması fiyatları da aşağı yönlü etkiledi otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı. Galericiler, bazı kişilerin araçlarını gayrimenkull, tarla veya başka mülklerle takas etmeye yollarına gitmeye başladığını duyurdu.

Sıfır otomobillerde de bayilerin indirim kampanyası fiyatlara yansıdı. İndirimler aracın modeline ve fiyatına göre değişiyor. Fiyat arttıkça indirim miktarı da yükseliyor. Lüks segmentte indirim 100 bin liraları aşarken, daha düşük segmentlerdeki araçlarda indirim 30-60 bin TL bandında gerçekleşti.

Sektör temsilcileri sıfır araçların piyasaya çıkmasının ardından fiyatların normale dönmesinin hem galerileri hem de müşterileri memnun ettiğini kaydetti.