Volkswagen Gol Türkiye'de satılacak mı?

Volkswagen Gol Türkiye'de satılacak mı?
Güncelleme:

Volkswagen'in gelir düzeyi daha düşük ülkeler için ürettiği uygun fiyata sahip Volkswagen Gol'ün Türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.

Güney Amerika’da Şile sınırları içerisinde satışa çıktığı andan itibaren oldukça tutulan otomobil 6.990 dolar yani ortalama 48 bin lira gibi bir fiyata satılıyor. Ülkemizde %50 vergi politikası uygulandığını varsayarsak aracın sıfır fiyatı 95 bin TL olacak. Örneğin şu anda sıfır bir Polo 144 bin TL’den, Golf ise 191 bin TL’den satılıyor.

Volkswagen Gol fiyatı itibariyle size çok büyük şeyler sunmuyor. Şirket uygun fiyata marka bir araç almak isteyenlere hitap etmeye çalışmış. 1.6 atmosferik motor ve 5 ileri manuel şanzıman ile kullanıcıları ile buluşan Gol, 102 beygir güç üretiyor.Eğer biraz daha fazla güç isterseniz de 6 ileri otomatik şanzımanlı versiyonu alabiliyorsunuz ki o da 111 bg. Gol 4 metreden kısa bir uzunluğa , 285 litre bagaj hacmine ve 186 km/h azami sürate sahip. VW’nin tanıdık ürün grupları ile karşımıza çıkıyor:Trendline, Comfortline ve Highline. Giriş paketinde klima, merkezi kilit, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, Bluetooth bağlantısı ve elektrikli ön camlar mevcut. En üst pakette ise çok fonskiyonlu deri direksiyon, sis farları, arka park sensörü, yokuş kalkış desteği, 6.5″ multimedya ekranı ve App Connect uygulaması sunuluyor.

Sıfır araba fiyatlarının 120 bin TL’den başladığı ülkemizde uygun fiyatlı bir Volkswagen satış rekorları kırardı. En basitinden Dacia Sandero’ya bakalım. Araç satış rekorları kırıyor. Bunun sebebi ise ülkemizde artık tüketicilerin uygun fiyatlı ürünlere yönelmesi.