Stresli başa çareler !

Stresli başa çareler !

Bugün stresli bir gün geçirdiyseniz bu önerilerimize kulak verin.

 

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

Bugün biraz stresli mi geçti? Eve düşündüğünüzden daha gergin mi gidiyorsunuz? Her akşamki alışkanlıklarınız dışında yapabileceğiniz birkaç aktivite ile stresten kolayca arınabilirsiniz.

1. Egzersiz yapın. Tüm gün çalıştırmadığınızı düşündüğünüz kaslarınızı çalıştırın ama kendisinizi yıpratmadan ve aşırı zorlamadan.

2. Köpük banyosu veya sıcak duş alın. Ayılmak ve zinde kalmak için nasıl ılık/soğuk su ile yıkanıyorsan sıcak duşun etkileri de bir o kadar rahatlatıcı olur.

3. Televizyonda veya internette size komik gelen birşeyler izleyin. Dizilerdeki komedi ortamı sizi genellikle rahatlatabilir. TV sevmeyenler için kitap okumak da iyi yöntemdir fakat bu kitabın çok rahat okunup takip edilen ve size moral veren bir kitap olması daha iyidir.

4. Aşk yapın. Eğer bu mümkün değilse mastürbasyonu deneyebilirsiniz. Bilimsel olarak insanı bedenen ve ruhen rahatlattığı kanıtlanmıştır.

5. Ailenizle kaliteli zaman geçirin. Aile ile kaliteli zaman geçirmek yan yana oturup TV seyretmek değildir.

6. Tadını çok sevdiğiniz bir yemek veya içeceği yavaşça ve zevkle tüketin.

7. Uykuya dalmakta sorununuz yok ise bu gece normalden 1 saat erken yatmaya gidin.



Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.