Sizin diyetiniz hangisi?

Sizin diyetiniz hangisi?
Güncelleme:

Zayıflamak oldukça teferruatlı bir müddet, özellikle sevdiğiniz bir çok besinden vazgeçmeniz anlamına geliyor.

Zayıflamak oldukça zahmet isteyen ve sevdiğiniz şeylerden vazgeçmenizi gerektirecek olan bir aktivitedir. Bazı durumlar olur ve sevdiklerinizden vazgeçebilmek zordur. Hele bu konu yemek ise ve damak tadınıza düşkün bir insan iseniz sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmek daha da zordur.

Bunun üstüne eğer kilo almanızın sebebi tembel bir kişiliğe sahip olduğunuzsa o zaman kilo vermek konusunda daha da zorluk çekeceğinizi söylememiz gerekmektedir.

Tembelliğiniz sizi spor yapmaktan alı koyacak ve sürekli oturacaksınız bunun üzerine kilo vermeniz oldukça zor olacaktır. Tembelliğiniz sadece kilo verme konusunda değil bir diyet programı seçmek konusunda da geçerli olan bir durumdur. Büyük ihtimalle tembelliğinizi göz önüne alarak işinize gelen diyet programını uygulamaya çalışacaksınız ancak, Bu o kadar kolay bir durumda değildir.

Bunun yanında hiç alakası olmayan kişilerden destek almak istememiz ve bu konu hakkında pek de fazla bilgisi olmayan insanların bize verdiği önerilere uymamız kilo veremememizin önündeki engellerden bir tanesidir. Diyet programı seçerken kimseye kulak asmamalı ve seçeceğiniz diyetin sizinle tam uyumlun olmasına dikkat etmelisiniz. Kendinize duyduğunuz güven kadar diyet seçmelisiniz. Örneğin bir diyet listesinde 10 kilometre koşun diyorsa siz bunu koşamayacaksanız kendinize güvenmiyorsanız bu programı seçmemelisiniz.

Yapmak istediğiniz diyeti seçme konusu da dayanma gücünüzle alakalıdır. Dayanma gücünüz ne kadarsa o kadar diyet yapmalı ve vücudunuzun salığını bozmamak için diyet yapmayı bırakmalısınız.