Arda'nın 5 maddelik karnesi

Arda'nın 5 maddelik karnesi
Güncelleme:

Arda'nın neden beklenen futbolu oynayamadığı, İspanyollarca masaya yatırıldı.

Sevilla maçındaki performansının ardından İspanya'da eleştiri konusu olan Arda Turan'ın durumu masaya yatırıldı. Barcelona kulübüne yakın Sport gazetesi, "Arda neden Atletico'daki Arda değil' başlığıyla hazırladığı özel haberde, şu ana dek bekleneni veremediği belirtilen oyuncunun bu durumunun nedenlerini masaya yatırdı.
 
28 yaşındaki oyuncu için beş madde sıralandı:
1) Bir adım eksik

Fatura mantıklı olarak, ocağa kadar maçlarda forma giyememiş olmasına kesilebilir. Maç içinde dakikalar geçtikçe performansının azalması, parlamasına engel oluyor.
 
2) İçerde kaybolması
Arda ileri üçlünün solunda oynadığı zaman daha başarılı olacak bir isim. Atletico'da bu özelliği görülüyordu. O bölgede kendisini daha rahat hissediyor. Ortadaki üçlüde gerekli hareket alanını bulamıyor. 
 
3) Sürekliliği olmaması
Luis Enrique'nin uyguladığı rotasyon, düzenin oturmasını yavaşlatıyor. Arda üç maç üst üste o hissi yaşayamadı. Bu yüzden bazen çok şeyi çok kısa süre içinde gösterme arayışına giriyor, bu da oyununda düşüşe yol açıyor.
 
4) Feda
İlk zamanlarında Rakitic'in de başına geldiği gibi, Barça'da Arda Turan'dan da daha defansif bir rol alması bekleniyor. Oysa Atletico'da her top onun ayağından geçiyordu. Ancak Enrique'nin takımı böyle değil. Orta sahadaki boşlukları dolduracak ve koşacak.
 
5) MSN'in gücü
Barça'nın ilerdeki üçlüsü o kadar iyi ki başka oyuncuların parlaması neredeyse imkansız gibi. Bu da Arda Turan'ın gol ve asistlerle ön plana çıkmasını çok güçleştiriyor.