Barça'ya ağır hezimet !

Barça'ya ağır hezimet !
Güncelleme:

İspanya La Liga'nın 5. hafta maçında Barcelona deplasmanda Celta Vigo ile karşı karşıya geldi.

Bu sezona iddialı bir giriş yapan Celta Vigo sahasında Barcelona'yı flaş bir skorla 4-1 mağlup ederek büyük bir sürpriz daha gerçekleştirdi.

Estadio Municipal de Balaidos'da oynanan ve İspanyol hakem Alberto Undiano'nun yönettiği mücadelede ev sahibi Celta Vigo'ya farklı galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Nolito, 30. ve 56. dakikalarda Iago Aspas ile 83. dakikada John Guidetti kaydetti. Konuk Barcelona'nın tek golü ise 80. dakikada Neymar'dan geldi.

Bu sonucun ardından La Liga'da Celta Vigo 13 puanla 2. sıraya kadar yükseldi, Barcelona ise 12 puanda kalarak 5. sıraya geriledi. Ligin 6. haftasında Celta Vigo deplasmanda Eibar'a konuk olacak, Barcelona ise sahasında Las Palmas'ı ağırlayacak.

Luis Enrique: "Celta gibi iyi oynayan bir takıma yenilmeyi tercih ederim"

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında, "Eğer kaybedersem, hilenin olmadığı, Celta gibi iyi oynayan bir takıma yenilmeyi tercih ederim. 4-1 yenilince memnun ayrılamam. Bu maçı analiz edeceğiz. Tüm zorlukları bilmek için ateşten bir sınav oldu" dedi.

Sakatlanan Rafinha'nın yerine Barcelona'nın başka bir futbolcuyu kayıt ettirme talebine FIFA'nın izin vermemesiyle ilgili bir soruya ise Enrique, "Mevcut durumda alternatiflerimiz neyse o. Hiçbir eksiklik hissetmiyorum. Kadrom bu ve bu kadroya sahip olmaktan memnunum" cevabını verdi.

Barcelona, La Liga'da uzun süredir böyle farklı bir yenilgi almazken, en son 7 Mayıs 2008'de deplasmanda Real Madrid'e aynı skorla (4-1) kaybetmişti.