Belçika'dan sürpriz galibiyet

Belçika'dan sürpriz galibiyet

Belçika, Litvanya'yı son saniyede Pierre Antoine Gillet'in attığı basketle 76-74 yendi.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu 3. maçında Belçika, Litvanya'yı son saniyede Pierre Antoine Gillet'in attığı basketle 76-74 yendi.

Letonya'nın başkenti Riga'da oynanan karşılaşma baştan sona çekişmeli  geçti. Litvanya, ilk çeyrekte rakibine 20-12 üstünlük sağlamasına rağmen Belçika  oyundan kopmadı ve devre sonunda 35-35 beraberliği yakaladı. Belçika, etkili  olduğu 3. çeyreği de 57-54 önde geçmeyi başardı. Karşılaşmanın son periyotunda  ise iki takım da üstünlük için büyük bir mücadele verdi. Skorun kopmadığı bu  çeyreğin son saniyesinde Belçika, Gillet ile basketi buldu ve karşılaşmayı 76-74  kazandı.
 
Litvanya, ribauntlarda rakibine 36-22 üstünlük kurmasına rağmen 13  adet 3 sayılık atıştan sadece birini sayıya çevirerek yüzde 8 gibi düşük bir oran  yakaladı. Belçika'da Matt Lojeski attığı 20 sayının yanı sıra 3 ribaunt ve 5  asistlik bir performans sergilerken, Jonathan Tabu ise 16 sayıyla galibiyette rol  oynadı. Litvanya'da ise Jonas Valanciunas'ın 25 sayı ve 12 ribaundluk performansı  galibiyet için yetmedi.
 
Bu sonuçla Litvanya gruptaki ilk yenilgisini alırken, Belçika ikinci  galibiyetine ulaştı.