Bosna, EuroBasket'e kaptansız gidecek

Bosna, EuroBasket'e kaptansız gidecek
Güncelleme:

Bosna Hersek Milli Basketbol Takımı, EuroBasket 2015'e kaptansız gidecek...

Bosna Hersek Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Mirza Teletovic, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) forma giymeyeceğini açıkladı.

Birkaç gün önce Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Phoenix  Suns'a transfer olan Teletovic, başkent Saraybosna'da düzenlediği basın  toplantısında, "Bu yılki Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yer almamak akıllıca  bir karar" ifadesini kullandı.
 
Geçtiğimiz sezon akciğer rahatsızlığı yaşayan ve uzun süre forma  giyemeyen Teletovic, EuroBasket 2015'te forma giyemeyeceği için üzgün olduğunu  ancak gelecek sezondan itibaren yeniden milli takımda oynamayı umduğunu kaydetti.
 
Teletovic, milli takım için ne gerekirse yapmaya hazır olduğunu  vurgulayarak, "Bir problemim vardı ve sonrasında böyle olacağını biliyordum"  dedi.
 
Phoenix Suns ile bir yıllık sözleşme imzalayan Teletovic, "Bir yıllık  bir sözleşme imzalayarak rahatsızlığımın geçtiğini göstermek ve bununla ilgili ön  yargıları kırmak istedim" diye konuştu.
 
Eurobasket 2015'te İsrail, Polonya, Fransa, Rusya ve Finlandiya'nın  bulunduğu A Grubu'nda mücadele edecek Bosna Hersek, bugün öğleden sonra başkent  Saraybosna'da kampa girecek.