Karşıyaka gururla sunar...

Karşıyaka gururla sunar...
Güncelleme:

Pınar Karşıyaka tarihinin 2. şampiyonluğu için kolları sıvadı...

Son şampiyon, normal sezon lideri, Avrupa Ligi 4.'sü Fenerbahçe Ülker'i eleyerek 28 yıl sonra finale kalan Pınar Karşıyaka şimdi de tarihinin 2. şampiyonluğu için kolları sıvadı. Yeşil-Kırmızılılar, daha önce kaybettiği Efes'i yenmenin planlarını yapmaya başladı.

Pınar Karşıyaka, Euroleague’de bu sezon Final Four oynayıp son şampiyon Fenerbahçe Ülker’i Türkiye Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisinde 3-1’le geçip 28 yıl sonra finale çıkarak büyük bir başarıya imza attı. 

Sponsorluk, forma-salon reklamları ve kombine kart gelirleriyle birlikte tüm bütçesi yaklaşık 9 milyon TL olan Pınar Karşıyaka, 87 milyon TL maliyetli rakibini İstanbul’daki ilk maçta aldığı galibiyetten sonra İzmir’deki iki müsabakada da binlerce taraftarının desteğiyle dize getirdi. Karşıyaka’nın 82-64 kazandığı son maçta oluşan müthiş atmosfer, görülmeye değerdi.

Efes’le 31 yıl sonra

Tarihinde üçüncü kez finale çıkan Pınar Karşıyaka, finalde 31 yıl sonra bir kez daha Anadolu Efes’le eşleşti. Daha önce 1983-84 sezonunda eşleşen 2 takım arasında oynanan final serisinde gülen taraf 2-1’le Efes yaşamıştı. Pınar Karşıyaka, ligdeki ilk ve tek şampiyonluğunu 1986-87’de finalde Galatasaray’ı 2-1’le geçerek kazandı. 

Öte yandan İzmir ekibi, ligde finale yükselmekle üst üste 2’nci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası finali oynamayı da garantiledi. Pınar Karşıyaka, geçen sezonun Türkiye Kupası  şampiyonu olarak bu sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşılaştığı Fenerbahçe Ülker’i 77-75 yenerek kupayı 27 yıl sonra müzesine götürmüştü.