O antrenöre tarihi ceza !

O antrenöre tarihi ceza !

Türkiye Basketbol Federasyonu, antrenör Şenol Yerlikaya'yı affetmedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Ordu'daki yıldız kızlar basketbol maçında hakem Barış Kaplan'a içi su dolu şişe fırlatan antrenör Şenol Yerlikaya'ya tarihi bir ceza verdi.

Ordu'da, Ünye Basketbol ile Ordu Egas Açı Lisesi yıldız kız baketbol takımları arasında oynanan maçta, Ünye temsilcisinin antrenörü Şenol Yerlikaya'nın hakem Barış Kaplan'a içi su dolu şişe fırlatıp yaralanmasına sebep olması gündeme bomba gibi düştü...Olayın görüntüleri dün sosyal medyada en çok ilgi gören paylaşımlar arasına girerken, antrenör Yerlikaya'ya büyük tepki oluştu.

Bu olay karşısında nasıl bir tavır alacağı merakla beklenen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), bir açıklama yaparak, antrenör Şenol Yerlikaya'nın lisansının iptal edileceğini duyurdu.

TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş tarafından yapılan açıklamada, "Antrenör Şenol Yerlikaya’nın disiplin kuruluna sevk edilmesi ve antrenörlük lisansının da iptali için girişimlere başlanmıştır. Ayrıca, halen sürdürmekte olduğu Ünye 12 Dev Adam Basketbol Okulları antrenörlük görevinden de alınmıştır" denildi.

Hürriyet