Ufuk Sarıca hayali gerçekleştirdi!

Ufuk Sarıca hayali gerçekleştirdi!
Güncelleme:

Ufuk Sarıca, "Euroleague'e şampiyon olarak gitmek çok önemliydi. Çok güzel bir seneydi, başarılı, mutlu ve güzel bir seneyi geride bıraktık" dedi.

2015 yılındaki performansıyla 28 yıl sonra Spor Toto Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ve adını THY Avrupa Ligi'ne yazdıran Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Euroleague'e şampiyon olarak gitmek çok önemliydi. Çok güzel bir seneydi, başarılı, mutlu ve güzel bir seneyi geride bıraktık" dedi.

Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015'in Karşıyaka tarihinin  en önemli senelerinden bir tanesi olduğunu, takım olarak 28 sene sonra  şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.
 
2014'ü Cumhurbaşkanlığı Kupası ile tamamladıklarını hatırlatan Sarıca,  şöyle konuştu:
 
 "Bunun devamında şampiyonlukla beraber Euroleague'de oynama hakkı  kazandık. Bu sezona kadar birkaç takım hariç Euroleauge oynama şansı kimseye  gelmedi. Böyle bir hakkı elde etmek, Euroleague'e şampiyon olarak gitmek çok  önemliydi. Çok güzel bir seneydi, başarılı, mutlu ve güzel bir seneyi geride  bıraktık."
 
Sarıca, şampiyon tamamladıkları 2014-2015 sezonuna takımın çatısını  oluşturan oyuncuların yanına takviyelerle başladıklarını, 2014'ün son maçında  deplasmanda kaybettikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından  2015'e ligde ve ULEB Avrupa Kupası'ndaki 13 maçlık galibiyet serisiyle  başladıklarını hatırlattı.
 
"Hayalimizi gerçekleştirdik"
 
Bu serinin çok önemli olduğunu kaydeden Sarıca, "2015'in güzel  taraflarından bir tanesi de Eurocup'ta çeyrek final oynamamızdı. Daha önce  mücadele etmediğimiz yerlerde mücadele ettik ve o ivmeyle sezon sonunda  şampiyonluğa ulaştık. Bu bizim inancımız, hayalimizdi, bizim için bir rüyaydı,  bunu yapabileceğimizi gördük" dedi.
 
2015'in üzüntüsü
 
Sarıca, 2015 için hayal kırıklığı değil ama üzüntü yaşadıkları  durumlar da olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Euroleague'e katılırken şampiyon kadroyu en azından minimum hasarla  korumak istiyorduk, bununla ilgili üzüntüm oldu. Devamında, yenilenmiş kadromuzla  iyi bir sezon başlangıcı yaptık. Bir takım inişler çıkışlar olabiliyor, buna da  hayal kırıklığı diyemem. Bunlar zorlu lig içinde olabilecek hadiseler."
 
THY Avrupa Ligi'nde ilk defa mücadele etmelerinin kendileri için  önemli bir aşama olduğunu belirten Sarıca, şunları kaydetti:
 
 "Orası için yeterli olmadığımız kısımları gördük. Bunun tam zevkini  yaşayabildik mi, açıkçası yaşayamadık gibi, dağılan takım üzerinde çalışmalara  başladık. İyi bir takımız ama zamana ihtiyacımız var. Bir takım eksikliklerle  buraya geldik. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçından beri, bazı sakatlıklar ve bazı  oyuncu eksikliklerinden dolayı tam takım olamadık. Biraz formsuz ve çokça şanssız  olduğumuz dönemler oldu ama bu demek değil ki iyi duruma gelemeyeceğiz. İyi  duruma geleceğimize inanıyorum. Zaten önemli olan, sonunda nerede olduğunuz.  Sezon sonuna doğru ligi en iyi yerde bitirip zirveye aday takımlardan biri  olacağız."
 
Pınar Karşıyaka'nın 2015 performansı
 
2015'te Spor Toto Basketbol Ligi'ni şampiyon tamamlayan Pınar  Karşıyaka, ULEB Avrupa Kupası'nda çeyrek finalde oynama başarısı gösterdi.  Yeşil-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası'nda yarı finalde Fenerbahçe Ülker'e,  Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında da Anadolu Efes'e yenildi.
 
İlk kez yer aldığı THY Avrupa Ligi'ne Barcelona Lassa galibiyetiyle  başlayan Pınar Karşıyaka, grubu 5. sırada tamamladı ve yoluna ULEB Avrupa  Kupası'nda devam etme hakkı kazandı.
 
2015'te 65 maça çıkan Pınar Karşıyaka, bu müsabakalarda 39 galibiyet,  25 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.