City kendine geldi

City kendine geldi
Güncelleme:

Premier Lig'in 30. hafta maçında West Bromwich ile karşılaşan Mancester City, karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Haftaiçi Barcelona'ya elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden City'de tek hedef Premier Lig. Etihad stadındaki karşılaşma oldukça enteresan bir olayla başladı. Maçın henüz 2. dakikasında Craig Dawson'nın yaptığı faul sonrası Bony yerde kalırken hakem faul kararı vererek kırmızı kartını çıkardı. Ancak hakem Neil Swarbrick kırmızı kartı faulü yapan Craig Dawson'a değil pozisyonla alakası olmayan McAuley'e gösterdi. Maçın hemen başında 10 kişi kalan West Browwich güçlü rakibi karşısında pek etkili olamadı. Pellegrini ve öğrencileri karşılaşmanın 27. dakikasında Wilfried Bony'nin golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 40. dakikasında City adına bu kez sahneye Fernando çıktı. West Browwich savunmasının golü yemek için neredeyse elinden geleni yaptığı pozisyonda topla buluşan Fernando City'i 2-0 öne geçiren golü attı. Bu aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu.

 Karşılaşmanın ikinci yarısı ev sahibi City'nin kontrolünde başladı. David Silva ve Sergio Agüero ikilisi ile gole çok yaklaşan City, oyunun bu bölümünde topu ağlara değil direklere nişanladı. City karşılaşmanın 77. dakikasında David Silva'nın ceza sahası dışından attığı plase golle skoru 3-0'a taşıdı. Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Mancester City, West Bromwich engelini 3-0 ile geçerek kara bulutları dağıttı.

 Mancester City, aldığı bu galibiyetle puanını 61'e yükselterek ikinci sıradaki yerini korudu. West Bromwich ise 33 puanla 13. sırada yer alıyor.

LigTV