''Almanya, Merkel gibi''

''Almanya, Merkel gibi''

Dev maç öncesi Almanya ve İtalya cephelerinden karşılıklı açıklamalar geldi.

Çizme futbolunun efsanesi Giovanni Trapattoni, Panzerlere ilginç bir benzetmede bulunup, “Oynadıkları futbol ve güçleri, Merkel gibi” dedi

EURO 2016’da erken final olarak değerlendirilen Almanya-İtalya mücadelesi öncesi karşılıklı açıklamalar geldi. İtalya’nın efsanevi futbol adamı Giovanni Trapattoni, rakipleri için ilginç bir benzetmede bulundu.
 
78 yaşındaki teknik direktör, Panzerlerin gücünden dolayı, “Almanya tıpkı Şansölye Merkel gibi. İkisi de güçlü. Almanya mentalitesiyle tüm dünyayı domine etti. Tıpkı Merkel gibiler” ifadelerini kullandı. 
 
İtalya’nın başarılı sağ beki Alessandro Florenzi de rakiplerinin çok güçlü olduğunu savunarak, “İspanya’yı devirdik ama şimdi rakip Almanya. Almanları yenebilmek için Everest’in zirvesine tırmanmanız gerek” diye konuştu. 
 
Panzerlerin başarılı savunmacısı Matts Hummels de rakiplerinin savunmasına dikkat çekerek, “Güçlü bir rakip. İtalya kesinlikle dünyanın en güçlü defans hattına sahip” dedi.
 
Almanya Menajeri Oliver Bierhoff da İtalya’ya saygı duyduklarını ifade edip, “Gerçek bir savaş olacak. İtalya bizi yenmek için her şeyi yapmak isteyecek. Biz de kendimize güveniyoruz. Hep beraber göreceğiz” değerlendirmesini yaptı.