17 günde teknik direktör değişti

17 günde teknik direktör değişti

Bosna Hersek'in futbol takımlarından Zeljeznicar, teknik direktör Vlado Capljic ile 17 günlük görev süresinin ardından yollarını ayırdı.

Sezona Milomir Odovic'le başlayan mavi-beyazlılar, başarısız  sonuçların ardından takımın başına Vlado Capljic'i getirmişti. Yönetim, hafta  sonu oynanan Travnik maçının kaybedilmesinin ardından Capljic'le de yolları  ayırma kararı aldı.
 
Takımın başında sadece 17 gün geçiren Capljic'in yerine, uzun yıllar  Zeljeznicar forması giyen ve hem Odovic hem de Capljic dönemlerinde yardımcı  antrenörlük yapan Edis Mulalic getirildi.
 
Bu sezon takımdaki üçüncü teknik adam olan Mulalic, mavi-beyazlı  ekibin başındaki ilk maçına, pazar günü oynanacak derbide, son şampiyon  Saraybosna'ya karşı çıkacak.
 
AA muhabirine açıklamada bulunan Mulalic, uzun yıllar formasını  giydiği Zeljeznicar'ın başına getirilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  bunun kariyerinin zirvesi olduğunu söyledi.
 
Futbolcuyken sahip olduğu mücadeleci karakteri, teknik direktörlüğü  döneminde de sürdüreceğini ifade eden Mulalic, "Bosna Hersek'in en iyi takımının  teknik direktörlüğüne getirildim. Ülkedeki en iyi kulübün teknik direktörü olmak  küçümsenecek bir şey değil. Zeljeznicar, her zaman Bosna Hersek'in en iyisiydi, öyle kalmaya devam edecek" dedi.
 
Saraybosna maçını da değerlendiren Mulalic, şunları kaydetti:
 
"Çok sayıda derbi oynadım. Hayatım mücadeleyle geçti. Herkese saygı  duyuyorum ancak hiç kimseden korkmuyorum. Hiç kimse beş gün içinde takımda  mucizeler yapabilecek bir sihirbaz değil. İyileştirmemiz gereken çok şey var.  Puan durumuna baktığımızda, derbinin favorisi Saraybosna ancak biz, 3 puan için sahaya çıkacağız."
 
Bosna Hersek Premijer Ligi'nde 10 hafta sonunda 19 puanı bulunan  Saraybosna ikinci, 14 puanı bulunan Zeljeznicar ise 8'inci sırada bulunuyor.