Fenerbahçe'den UEFA'ya protesto yazısı

Fenerbahçe'den UEFA'ya protesto yazısı

Yunan basını, Fenerbahçe’nin UEFA’ya protesto amacıyla bir yazı yazdığını duyurdu.

Fenerbahçe, ‘şikede sıfır tolerans’ ilkesiyle men cezası alırken aynı suçtan yargılanan Yunan ekibi Asteras, Avrupa Ligi’ne davet edildi. Kanarya da bu çifte standart için UEFA’ya protesto faksı yolladı.

Yunan ekibi Asteras Tripolis’in başkanı Yorgos Borovilos, 2011 yılında şike yapma ve bir suç çetesine dahil olmak suçlarıyla yargılanıyordu. Ancak Avrupa’dan menedilen Fenerbahçe’nin UEFA’daki soruşturmasını da yöneten Portekizli müfettiş Miguel Palacios, Asteras’ın gelecek sezon Avrupa Ligi’ne katılmasında bir sakınca görmemişti. Yunan basını, İsviçre kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, Fenerbahçe’nin UEFA’ya protesto amacıyla bir yazı yazdığını duyurdu.
 
TARTIŞMADAN KAÇIYORLAR

 
Söz konusu metinde, Yunanistan’daki şike gelişmelerine atıfta bulunan Sarı-Lacivertlilerin gönderdiği yazıda, “2011 yılında Şampiyonlar Ligi’nden 1 yıl ceza aldık. Kulüp başkanımız ve yöneticilerimizin şikeye dahil olduğu iddia ediliyordu. UEFA, ‘Sıfır tolerans’ vurgusu yapıyordu. Ancak Yunanistan’da yaşanan gelişmelere karşı aynı yaklaşımın takip edilmediğini üzülerek görmekteyiz” ifadelerinin olduğu dile getirildi.

UEFA’nın ise uluslarası kamuoyunda zor durumda kalmamak adına bu tür tartışmalara girmekten kaçındığı vurgulandı.
 
Bugün