Galatasaray'ın altın jenerasyonu !

Galatasaray'ın altın jenerasyonu !

Galatasaray, U16 Milli Takımı'na tam 7 futbolcu verdi.

A Milli Takımı’na Selçuk, Hakan ve Yasin’i veren sarı-kırmızılıları, U19 ve Ümit Milli Takımı’nda temsil eden yok. Ancak Aslan, 16 yaş altındaki oyuncuların kalitesi ve başarısıyla gurur duyuyor.

Bir zamanlar milli takımların havuzu konumunda bulunan Galatasaray, bu özelliğini yitirmiş gibi görünüyor. Ancak U16’da tam 7 futbolcusunun ay-yıldızlı forma altında bulunması Aslan’ın gurur kaynağı oldu.

A Milli Takım kampına Selçuk İnan, Hakan Balta ve Yasin Öztekin’i yollayan Cim-Bom, Ümit Milli Takımı’na kimseyi veremedi. U20 Milli Takımı’nda da durum farklı gözükmedi. Son olarak Ekim ayında Almanya’da düzenlenen U20 Mercedes-Benz Elite Cup’ta Galatasaray’dan tek bir futbolcu davet edilmedi.

U19 Milli Takımı’nın 25-30 Mart 2016 tarihleri arasında İtalya’da oynayacağı UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Elit Tur 2. Grup müsabakaları aday kadrosunda da Galatasaraylı hiçbir oyuncu yer almadı. U18’de Celil Yüksel, U-17’de ise Furkan Korkut, Cim-Bom’u temsil eden isimler oldu.

Ancak U16’ya Galatasaray damgasını vurdu. Ramazan Emirhan Civelek, Ozan Muhammed Kabak, Bekir Melih Gökçimen, Ogün Çalışkan, Abdussamed Karnuçu, Atalay Babacan ve Yunus Akgün olmak üzere tam 7 futbolcusunu ay-yıldızlılara gönderen Galatasaray’ın U-15’te de Süleyman Luş, Mustafa Kapı, Fırat Güllü ve Ali Yavuz Kol’u kapsayan 4 oyuncusu bulunuyor. U-14’te Nihat Koç ile Nihan Uymaz çağrıldı.

Zirvedeler

Coca Cola gelişim liglerinde mücadele eden Galatasaray’da sadece U21 takımı başarısız görünüyor. Sarı-kırmızılıların U19 takımı zirvede yer almasına rağmen milli takımda hiç Galatasaraylı yok. Cim-Bom, U17’de Trabzonspor’un ardından ikinci, U16’da lider, U15’te ise Bursaspor’un ardından averajla ikincilik koltuğunda oturuyor.

Milliyet